Sociální sítě
Nahoru

V Norsku možná vyroste hotel pro adrenalinové nadšence

Architekt Hayri Atak nedávno zveřejnil koncept zajímavého hotelu, který je zabudován v norském útesu Preikestolen. Ten se tyčí více než 600 metrů nad modrou hladinou Lysefjordu a ubytování v něm bude jen pro otrlé.

Turecké architektonické a designérské studio přišlo na nový způsob, jak si užít krásu proslulých norských fjordů. Nad jedním z nich lidé ze studia architekta Hayri Ataka navrhli butikový hotel, který je na první pohled velkolepý, ale zároveň i trochu děsivý.

Butikový hotel, který by působil jako rozšíření známého útesu, by byl postaven tak, aby vypadal jako přirozená součást populární turistické atrakce Preikestolen, která je též známa jako Pulpit Rock. Jedná se o strmý útes s výškou přes 600 metrů, který se tyčí vysoko nad Lysefjordem na jihu Norska.

Hotel by byl zasazen přímo do skály a skládal by se z pěti pater. Vrchol by představoval vchod do hotelu a také velkou vyhlídkovou plošinu, z níž by si hosté mohli pořídit nádherné záběry fjordu. Další tři patra by sloužila k ubytování hostů. Každé patro by mělo svůj vlastní zakřivený balkon nabízející nádherný panoramatický výhled na okolní krajinu. Nicméně nejvíce působivým a vzrušujícím je spodní patro.

To bude vystupovat z útesu ze všeho nejvíc, a kromě velké vyhlídkové plošiny a spoustě prostoru na sezení, nabídne také bazén, do kterého vkročí však jen opravdoví odvážlivci. Bazén vyčnívá z hotelu a dle architekta Hayri Ataka by měl mít průhledné boky a dno, což by plavcům dávalo pocit, že se v podstatě vznášejí nad fjordem.

Bohužel, nebo naštěstí (v závislosti na tom, jak moc se bojíte výšek) se nedá říci, zda design Hayriho Ataka přeskočí koncepční fázi. V tuto chvíli neexistuje konkrétní informace, zda by byl zájem o proměnu tohoto návrhu ve skutečnost. Byli byste tak odvážní a v hotelu se ubytovali?

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.