Sociální sítě
Nahoru

Jak se bránit proti hacknutí vašich „smart“ věcí?

Spousta lidí dnes používá chytré telefony, propojuje si je se svými vozy, někteří dokonce i se svými domácnostmi, díky čemuž pak mohou ovládat většinu zařízení, ale třeba i zámky dveří a kamery. Všechny tyto vymoženosti lidem přinášejí komfort a pohodlí, ale jen do té doby, dokud se do nich nenabourá hacker. Poté může být scénář katastrofický. Proč je tedy nutné být stále na pozoru?

Na všechny otázky v souvislosti s tímto tématem najdete odpověď již 16. září v Praze, kde proběhne největší konference zaměřená na počítačovou bezpečnost a etický hacking v České republice – HackerFest 2019. Přinese zajímavé přednášky a prezentace s uceleným přehledem o nejnovějších hackerských technikách, živé ukázky reálných způsobů útoku a možné obrany proti nim a řadu praktických tipů využitelných v každodenní praxi.

O jakých tématech bude řeč na HackerFestu 2019?

Bude to například 10 příznaků, které naznačují, že jste hacknuti (Paula Januskiewicz) – pro případ pochybností, zda se v systému děje něco nepatřičného, se hodí kontrolní seznam míst k ověření. Seznámíte se s příznaky, které ukazují na napadení hackery a s nástroji a technikami zaměřenými na tento druh aktivit.

O tom, že autoři smart věcí nedělají věci zrovna moc smart cestou bude hovořit William Ischanoe. Zjednodušená verze komunikačních protokolů nám usnadňuje útoky. Průšvihy spojené s používáním chytrých zařízení jsou spojené jak se zanedbáváním aktualizace komunikačních protokolů a bezpečnosti vůbec, tak i s nepublikovanými vlastnostmi přístrojů.

Chytré vybavení domácnosti se také může stát terčem útoku

Lukáš Antal promluví o tom, jak postupuje hacker, pokud chce napadnout daný cíl: „Chytrý hacker zvolí cestu nejmenšího odporu. Místo prolamování technických zabezpečení zacílí na nejslabší článek celého IT ekosystému – na člověka. Představíme si konkrétní techniky, které kyberzločinci při tomto postupu, zvaném sociální inženýrství, používají.“

Ať už chcete chránit sami sebe, nebo máte firmu, kterou by mohl útok hackera poškodit, jistě neotálejte a na HackerFest 2019 se vydejte.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.