Sociální sítě
Nahoru

Luxusní podlaha nemusí být drahá

Představte si, že si renovujete nebo stavíte nový domov a nic vás při tom nelimituje. Nemusíte se ohlížet na dostupnost materiálů, na partnerův vkus ani na finance. Co nejlepšího byste si do domu vybrali? Jaká by například měla být ta nejluxusnější podlaha?

Sen o luxusní podlaze

Vytipovali jsme zásadní parametry a vlastnosti, které charakterizují komfortní podlahu a zkusili jsme hned odpovědět, které materiály požadavkům vyhoví.

  • Perfektní vzhled

Domov je vaše vizitka – nejenže se tu sami musíte cítit dobře, ale svým hostům chcete ukázat, že máte vkus a žijete pěkně. V hale a obývacím pokoji musí podlaha zaujmout na první pohled a přitom působit seriózním a uklidňujícím dojmem. Každá příchozí návštěva cítí tradici a rodinnou soudržnost.

Poctivé parkety ze zajímavých exotických dřev nebo pravého dubu jsou toho přímo symbolem. Z estetického hlediska nelze nic namítat ani proti kobercům.

  • Pohodlí a příjemná teplota

Když ráno spustíte bosé nohy z postele, cítíte příjemné, vlažné teplo a sametový došlap na přírodním, ale jemném povrchu. Podlaha je tichoučká a vy vůbec nemáte chuť obouvat se do bačkor. Takový pocit dává dřevěná podlaha, která není nikdy nepříjemně studená. Tepla se dá ale docílit i podlahovým topením – jen mírně vlaží, podlahu nikdy nerozpaluje a to udržuje v místnosti rovnoměrně příjemné klima.

Ne každá krytina se pro instalaci nad podlahové vytápění hodí. Koberce teplo pohlcují, proto jsou nevhodné. Naopak vyhoví keramika, vinyl, laminát a dřevěné třívrstvé krytiny.

  • Čistota a bezproblémová údržba

Nemusíte být přece přímo alergik, aby vám vadil prach zašlapaný v koberci a neodstranitelné skvrny. Chcete na pár minut zapnout robotický vysavač a nic dalšího neřešit. A když se někde něco rozlije nebo rozsype, musí stačit vlhký hadr, luxus přece spočívá i v uspořeném čase.

Takto snadno se udržují hladké podlahy: dřevěné lakované a olejované podlahy, dlažba a vinyly.

  • Útulná atmosféra

Standard každé domácnosti je určen nikoli zařizovacími předměty, ale tím, co se nedá odnést: okenní rámy, dveře, zárubně a také podlaha. To, jak jsou tyto části bytu spolu v harmonii, je určující pro úroveň a genia loci. Máte-li všechny tyto komponenty sladěné ve dřevě, má vaše domácnost vyhráno. Dřevo je solidní, navozuje příjemnou atmosféru a přirozenost. Uklidňuje a je zdrojem dobrých vibrací, dlouho příjemně voní. Osobní vkus můžete demonstrovat výběrem konkrétních dřev, například tmavými exotickými dřevy merbau nebo sapele.

Cena za luxus

Všimněte si, že se v našem výčtu výše ve všech parametrech osvědčují dřevěné podlahy. Samozřejmě, že nejsou ze všech nejlevnější. Za perfektní kvalitu a špičkový materiál se pochopitelně platí. Ale možná překvapí, že tyto podlahy nejsou ani z těch nejdražších. Speciální technologie umožňují výrobu třívrstvých podlahových dílů, které k sobě lze pokládat tzv. plovoucím způsobem. Rychlá pokládka znamená další úsporu nákladů a tak nejsou dřevěné třívrstvé podlahy nijak nedostupné.

Podívejte se pro inspiraci na celou nabídku: Barlinek.cz

 

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.