Sociální sítě
Nahoru

Televizor, který se při vypnutí promění v umělecké dílo

Značka Samsung nedávno představila zajímavý koncept televizoru, který jde nyní do prodeje. Jedná se o televizor The Frame, který stírá hranice mezi běžným přístrojem v domácnosti a uměním. Představuje koncept, kdy spojením nejnovějších technologií a unikátního designu vzniká skutečné umělecké dílo. Když televizor vypnete, vypadá jako skutečný obraz, přičemž může realisticky zobrazovat malby, kresby i fotografie.

Třešničkou na dortu je to, že jej lze i orámovat, ale hlavní výhodou je i přístup do světových galerií. Zhasnutá černá obrazovka televizoru není nic atraktivního a v interiéru působí rušivým dojmem. Nový televizor The Frame tento problém ale elegantně vyřeší svým Režimem umění (Art mode), který zobrazuje dokonalé fotoreprodukce obrazů nebo umělecké fotografie. Prostor tak obohatí uměleckým dílem ve chvílích, kdy je televizor „vypnutý“.

Umělecká díla můžete vybírat přímo prostřednictvím televizoru v aplikaci Obchod s uměním, kde je díky spolupráci s nejprestižnějšími světovými galeriemi a muzei v nabídce více než 1 000 uměleckých děl. Společnost vám tak mohou dělat díla z britského muzea moderního umění Tate, z Albertina Museum ve Vídni či muzea Vincenta Van Gogha v Nizozemsku. Na obrazovce si však můžete zobrazit i vlastní fotografie, a to přímo sdílením z vašeho mobilního telefonu.

Nový televizor The Frame od těch ostatních rozeznáte velice snadno. Rám obrazovky tvoří podobná rámová konstrukce, jaká se používá k zarámování obrazů, a navíc ji můžete libovolně měnit podle svého vkusu nebo momentální nálady. Vybrat si můžete ze čtyř barevných dekorů: hnědé, béžové, bílé a černé. Výměna rámu je navíc velmi snadná a rychlá. The Frame můžete umístit na zeď bez jediné mezery nebo také na Studio Stand, který připomíná stojan na malířské plátno.

Stačí si vybrat ten správný obraz, a o dokonalý dojem v průběhu celého dne se už pak postará chytrý televizor. Zabudovaný senzor světla totiž rozpozná intenzitu okolního světla a automaticky upraví jas a tón barev obrazovky tak, aby zobrazené dílo vypadalo co nejpřirozeněji kdykoliv během dne i noci.

V České republice jsou v nabídce hned čtyři velikosti televizoru The Frame. Cena nejmenšího 43palcového je 24 990 Kč, 49palcový je dostupný za 29 990 Kč, The Frame s úhlopříčkou 55 palců pak vyjde na 34 990 Kč a největší 65palcový model na 44 990 Kč. Cena vyměnitelného rámu je 2 490 Kč pro úhlopříčky 43 a 49 palců a 3 490 Kč pro 55 a 65palcové obrazovky.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.