Sociální sítě
Nahoru

Novinky v novinkách v Severních Čechách

Síť Lagarto se začátkem října rozrostla o další pobočku a to Emporio by Lagarto. První plnohodnotná cukrárna oslovila celé Teplice. O kousek dál v květnu otevřené Lagarto J&J si pevně drží pozici jedné z nejlepších restaurací v Severočeském kraji. Oba benjaminci sítě Lagarto přichází s novinkami a to sladkými i slanými.

Signature dezerty se rozrostly o čtyři nováčky, které jsou k dostání právě v Emporio by Lagarto a Lagarto J&J – tartalenka s čokoládou, goldiánek, Choux Paris Brest a silný karamek s hořkou čokoládou. „Inspiraci hledáme neustále při tuzemských i zahraničních kurzech, výstavách a festivalech. Samozřejmě rozhodující je náš rukopis, který je na první pohled a chuť zřejmý,“ dodává majitel a cukrář Jan Hawelka.

Lagarto J&J má od půlky října nové večerní menu, které opět povýšili. „ Chtěli jsme našim hostům dopřát opravdu gastronomický zážitek, který v našem kraji nemá obdoby. Steakové menu na dřevěném uhlí, kdy si každý host může zvolit gramáž, přílohu i omáčku. To vše na velice surovinově náročné rovině,“ říká šéfkuchař Jacob Racek.

Právě on se se svým týmem zaměřil na prémiové irské maso. Mladé býčky do 30 měsíců stáří a s mokrým zráním 2-3 týdny. V nabídce ale nechybí ani vepřové či drůbeží maso. Samozřejmě je také připravené a la carte menu, kde je na výběr z 3 předkrmů, 2 salátů, 6 hlavních chodů. Například Tatarský biftek, kapary majonéza, hrubozrnná hořčice, lanýžový olej, jarní cibulka, worcester, bramborová sláma, chlebové chipsy za 239 Kč, listový salát s halloumi, zeleninou, pečené broskve, bylinkový dip za 219 Kč či jehněčí kolínko (400g), bramborová kaše, konfitovaný česnek 389 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Umělec Refik Anadol se spojil s Hennessy

    Hennessy odhaluje své savoir faire v nečekané podobě. Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl přizván k pozorování degustační komise při...

    Jan Pešek27.4.2021
  • Nechte se okouzlit bohatou chutí Kolumbie

    Zpestřete si tradiční pálení čarodějnic netradičním kolumbijským rumem La Hechicera, který nabourá váš zažitý stereotyp a svou podmanivou chutí omámí všechny...

    Marek Zelený25.4.2021
  • Doušek léta s Chandon Garden Spritz

    Svěží a autentický Chandon Garden Spritz přidává nový rozměr letním „spritz“ zážitkům. Stylový aperitiv, který je kombinací šumivého vína Chandon z...

    Jan Pešek21.4.2021
  • Zmrzliny Pegas přicházejí na trh s novou recepturou i designem

    Nová zmrzlina Pegas Premium ze stáje Prima zmrzlin přichází na trh v nové podobě a plánuje oslnit všechny vaše smysly. A...

    Marek Zelený15.4.2021
  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Láhev tak jedinečná jako víno samo

    Elegantní silueta s dlouhými liniemi vycházejícími ze středu lahve, které připomínají paprsky při východu slunce nad kopci malebných vinic Fratelli Gancia...

    Marek Zelený7.4.2021
  • Schopnost rychlého přizpůsobení pomáhá firmám překonat krizi

    Pandemie koronaviru se stala synonymem výrazných změn na mnoha úrovních. V ekonomickém světě byla jednou z nich i změna chování spotřebitelů,...

    Marek Zelený7.4.2021
  • Unikátní gin KI NO BI s japonským srdcem

    KI NO BI Kyoto Dry Gin, v překladu „krása ročních období“, je ultraprémiový japonský gin vyráběný v malých sériích ve městě...

    Jan Pešek30.3.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.