Sociální sítě
Nahoru
reklama

Novinky v novinkách v Severních Čechách

Síť Lagarto se začátkem října rozrostla o další pobočku a to Emporio by Lagarto. První plnohodnotná cukrárna oslovila celé Teplice. O kousek dál v květnu otevřené Lagarto J&J si pevně drží pozici jedné z nejlepších restaurací v Severočeském kraji. Oba benjaminci sítě Lagarto přichází s novinkami a to sladkými i slanými.

Signature dezerty se rozrostly o čtyři nováčky, které jsou k dostání právě v Emporio by Lagarto a Lagarto J&J – tartalenka s čokoládou, goldiánek, Choux Paris Brest a silný karamek s hořkou čokoládou. „Inspiraci hledáme neustále při tuzemských i zahraničních kurzech, výstavách a festivalech. Samozřejmě rozhodující je náš rukopis, který je na první pohled a chuť zřejmý,“ dodává majitel a cukrář Jan Hawelka.

Lagarto J&J má od půlky října nové večerní menu, které opět povýšili. „ Chtěli jsme našim hostům dopřát opravdu gastronomický zážitek, který v našem kraji nemá obdoby. Steakové menu na dřevěném uhlí, kdy si každý host může zvolit gramáž, přílohu i omáčku. To vše na velice surovinově náročné rovině,“ říká šéfkuchař Jacob Racek.

Právě on se se svým týmem zaměřil na prémiové irské maso. Mladé býčky do 30 měsíců stáří a s mokrým zráním 2-3 týdny. V nabídce ale nechybí ani vepřové či drůbeží maso. Samozřejmě je také připravené a la carte menu, kde je na výběr z 3 předkrmů, 2 salátů, 6 hlavních chodů. Například Tatarský biftek, kapary majonéza, hrubozrnná hořčice, lanýžový olej, jarní cibulka, worcester, bramborová sláma, chlebové chipsy za 239 Kč, listový salát s halloumi, zeleninou, pečené broskve, bylinkový dip za 219 Kč či jehněčí kolínko (400g), bramborová kaše, konfitovaný česnek 389 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Bezstarostné letní dny v restauraci ZEM

    Restaurace ZEM sídlí na pražském Senovážném náměstí, v objektu luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague. Během prvních několika týdnů svého provozu se...

    Jan Pešek29.6.2022
  • Jahody a bubliny: Odměna pro rodiče a děti za vysvědčení v La Bottega Oaks Deli Bistro

    Konec školního roku a letní prázdniny se blíží, nedávno otevřené La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích u Prahy proto připravilo...

    Marek Zelený28.6.2022
  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.