Sociální sítě
Nahoru

Novinky v novinkách v Severních Čechách

Síť Lagarto se začátkem října rozrostla o další pobočku a to Emporio by Lagarto. První plnohodnotná cukrárna oslovila celé Teplice. O kousek dál v květnu otevřené Lagarto J&J si pevně drží pozici jedné z nejlepších restaurací v Severočeském kraji. Oba benjaminci sítě Lagarto přichází s novinkami a to sladkými i slanými.

Signature dezerty se rozrostly o čtyři nováčky, které jsou k dostání právě v Emporio by Lagarto a Lagarto J&J – tartalenka s čokoládou, goldiánek, Choux Paris Brest a silný karamek s hořkou čokoládou. „Inspiraci hledáme neustále při tuzemských i zahraničních kurzech, výstavách a festivalech. Samozřejmě rozhodující je náš rukopis, který je na první pohled a chuť zřejmý,“ dodává majitel a cukrář Jan Hawelka.

Lagarto J&J má od půlky října nové večerní menu, které opět povýšili. „ Chtěli jsme našim hostům dopřát opravdu gastronomický zážitek, který v našem kraji nemá obdoby. Steakové menu na dřevěném uhlí, kdy si každý host může zvolit gramáž, přílohu i omáčku. To vše na velice surovinově náročné rovině,“ říká šéfkuchař Jacob Racek.

Právě on se se svým týmem zaměřil na prémiové irské maso. Mladé býčky do 30 měsíců stáří a s mokrým zráním 2-3 týdny. V nabídce ale nechybí ani vepřové či drůbeží maso. Samozřejmě je také připravené a la carte menu, kde je na výběr z 3 předkrmů, 2 salátů, 6 hlavních chodů. Například Tatarský biftek, kapary majonéza, hrubozrnná hořčice, lanýžový olej, jarní cibulka, worcester, bramborová sláma, chlebové chipsy za 239 Kč, listový salát s halloumi, zeleninou, pečené broskve, bylinkový dip za 219 Kč či jehněčí kolínko (400g), bramborová kaše, konfitovaný česnek 389 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Baumhotel Kopfing: Zažijte přírodu na vlastní kůži

    Ticho lesa proti stresu každodenního života. Jedinečně navržené stromové hotely se nacházejí v srdci přírodního parku Baumkronenweg. Jen pár metrů nad...

    Marek Zelený17.7.2021
  • Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy

    Velké změny přináší letošní ročník Dinner in the Sky, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad...

    Jan Pešek28.6.2021
  • Tátové si svůj den zaslouží! Věnujte jim perfektní dárek

    Před několika lety ještě zcela neznámý svátek, Den otců, proniká stále více do povědomí Čechů. Podle nezávislého průzkumu pro značku Diplomático...

    Marek Zelený18.6.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

    Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
  • Vzhůru na Rifugio Lavarella na pivo z vrcholků Dolomit

    Magnetem, z jehož vlivu, se nedá odtrhnout, jsou na jihotyrolské náhorní plošině Fanes okolní panoramata Dolomit. „Kdo sem přijde, nechce odejít…,“...

    Marek Zelený16.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.