Sociální sítě
Nahoru

Sdílené bydlení a práce odkudkoliv ze světa? Dnes žádný problém

Existuje mnoho mladých lidí, kteří nejsou závislí na pevných pracovních hodinách a svou práci si řídí zcela podle sebe. V souvislosti s tím se často objevuje pojem digitální nomád, což je člověk, který cestuje po světě, ke své práci potřebuje jen internet a může tak pracovat doslova odkudkoliv. Právě pro tyto lidi vznikla služba Outsite, která nabízí sdílené bydlení a pracovní prostor na několika místech světa.

Představte si to pohodlí a pohodu být každý týden v jiné části světa. Jednou v New Yorku a poté ve vile na Bali nedaleko pláže. Zní to krásně? Přesně tohle nabízí služba Outsite, která má pod sebou několik zajímavých lokalit po celém světě, které za členský poplatek můžete libovolně využívat.

V poslední době se hojně objevuje slovíčko „coliving“, které bychom volně mohli přeložit jako spolubydlení. Ačkoliv spolubydlení je tady již hodně dlouho a pravděpodobně jste také během svých mladých let sdíleli byt či pokoj se svými spolužáky či kamarády, a to do té doby, než jste se osamostatnili, trend se trochu mění a spolubydlení je dnes moderní i pro lidi v pozdějším věku.

Dokonce i v Česku se již plánují domy, ve kterých budou speciální byty, jež mají samostatnou obývací část a soukromé pokoje, ale uprostřed vždy jednu sdílenou kuchyň pro dvě nebo až tři bytové jednotky.

Dalším hojně využívaným pojmem se nedávno stala tzv. coworkingová centra. Nejen ve světě, ale i v Česku se v posledních letech rozmohl trend tzv. sdílených kanceláří, kdy za určitý poplatek můžete využívat společné kanceláře nebo si za vyšší sazbu pronajímat vlastní stůl. O tom, že všelijaké sdílení a předplatné na různé služby je dnes skvělou příležitostí k podnikání, svědčí i vznik mnoha nových služeb. Sdílená auta a další dopravní prostředky ve městech, předplatné streamovací služby s pravidelnou dávkou nových filmů a seriálů, ale třeba také předplatné za sdílené bydlení a pracovní prostor po celém světě, což nabízí právě Outsite.

Společnost pod sebou sdružuje několik domů po celém světě, do kterých můžete cestovat a máte v nich vše podstatné, co potřebujete k práci a životu. Ať už na vás více působí centrum starého města nebo pláže, kde se dá surfovat, máte vždy volbu vybrat si, kde budete po nějakou dobu žít. Roční poplatek za členství a možnost využívat všechny kapacity se pohybuje okolo 250 dolarů, což je zhruba 5 800 Kč. Další poplatky se pak platí přímo za danou rezervaci ubytování, ve kterém můžete zůstat jen několik dní, ale klidně i měsíců. Čím déle bude váš pobyt probíhat, tím nižší cenu budete platit.

Všechny domy jsou vybaveny designovými pokoji, ale také společenskými prostory, kuchyní a dalšími vymoženostmi, jako je spolehlivá a rychlá Wi-Fi síť a pracovní stoly. Díky speciální aplikaci pak můžete sledovat, kde zrovna cestují vaši přátelé a vydat se za nimi.

Co myslíte? Líbil by se vám podobný způsob života a práce ve spojení s cestováním?

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.