Sociální sítě
Nahoru

Které země světa mají nejlepší pověst? Představujeme TOP třináctku

Kdybychom vám dali na výběr mezi dovolenou v Sýrii a ve Švédsku, většina si pravděpodobně vybere spíše Švédsko, a to z toho důvodu, že Sýrie v poslední době nemá zrovna dobrou pověst a cestovat zde nedoporučují ani úřady.

Pověst a reputace zemí má velký vliv na počet turistů. Lidé se podle ní rozhodují, a to nejen v souvislosti s dovolenou, ale třeba i potencionálním životem či rozjezdem byznysu. Špatná pověst tak může zemi doslova odrovnat, protože ovlivňuje nejen export, ale i import a investice.

Švýcarsko

Žebříček států s nejlepší pověstí pravidelně vydává agentura Reputation Institute a ten letošní byl zveřejněn teprve nedávno. Na jeho špičku se dostalo právě již zmiňované Švédsko. Nejen, že nabízí vysokou kvalitu života, ale také velmi propracovaný systém péče o občany.

Norsko

Česko se loni a předloni umístilo na 21. příčce, což není vůbec špatný výsledek a letos jsme si dokonce o jednu příčku polepšili a nacházíme se na 20. místě mezi Německem a Francií. Nejhůře se reputace od loňského roku zhoršila Venezuele.

Venezuela je v současné době dost nestabilní

Třináct zemi s nejlepší pověstí:

1. Švédsko

2. Švýcarsko

3. Norsko

4. Finsko

5. Nový Zéland

6. Kanada

7. Dánsko

8. Austrálie

9. Nizozemsko

10. Irsko

11. Japonsko

12. Španělsko

13. Rakousko

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.