Sociální sítě
Nahoru

Boj Tesla vs. Porsche stále pokračuje

Dříve jsme vás informovali o štiplavých komentářích Elona Muska, které zveřejnil v době, kdy bylo představeno první elektrické Porsche Taycan, které má být velkým konkurentem Tesly S. Vše eskalovalo až k souboji obou vozidel na motoristickém okruhu Nürburgring, kdy se automobilky předháněly v tom, kdo má lepší čas, který nakonec vyhrála Tesla (7:23).

Ačkoliv se zdálo, že to bude poslední bitva, není tomu tak. Pro další se rozhodla německá automobilová show Auto Mobil, která chtěla oba modely pořádně prozkoušet a z jejichž výsledku vzešlo, že Porsche Taycan předběhlo Teslu S hned ve třech různých disciplínách, které se týkaly kvality, ovladatelnosti a zrychlení.

Jednou z disciplín bylo manévrování mezi kužely v rychlosti 90 km/h, které Tesla S úplně nezvládla a při poslední překážce vybočila. Poté proběhla také zkouška rychlosti. I přes to, že mělo Porsche Taycan pomalejší zrychlení z 0 na 100 km/h, ve finále i v této disciplíně Teslu S porazilo.

Pro Teslu S to však nic tak závažného neznamená a německá automobilová show uznala, že Tesla nabízí lepší nabíjení i dojezd a stále je téměř o více než milion levnější. Teď už nám nezbývá než věřit, že byl tento test doopravdy objektivní a čekat na další zajímavé tweety Elona Muska.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.