Sociální sítě
Nahoru

Redmi Note 8T zaujme fotoaparátem bez kompromisů

Redmi, patřící společnosti Xiaomi, představila na trhu nový telefon Note 8T, který patří do rodiny Note 8 a navíc disponuje podporou technologie NFC například pro mobilní placení. Kromě toho u zařízení samozřejmě nalezneme vše, co bychom od telefonu střední třídy očekávali. Jak již je u Xiaomi a její dceřiné značky Redmi zvykem, je i u modelu Redmi Note 8T kladen důraz především na dobrý poměr ceny a výkonu. Na českém trhu bude novinka dostupná v paměťových kombinacích 3 GB RAM a 32 GB, a 4 GB RAM a 64, respektive 128 GB, přičemž toto interní úložiště je ještě dále rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet.

Na zadním panelu zařízení Redmi Note 8T se nachází fotoaparát s celkově čtyřmi snímači, z nichž ten primární má již „tradičně“ (tedy dle aktuálního trendu) rozlišení 48 Mpx (clonové číslo f/1.8), přičemž v tomto případě jde o model Samsung ISOCELL GM1; doplněný je pak o 8Mpx širokoúhlý snímač zabírající úhel 120 stupňů (f/2.2), 2Mpx makro a 2Mpx doplňkový senzor (v obou případech f/2.4). Tomuto hardwarovému vybavení pomáhá umělá inteligence, duální LED blesk či optická stabilizace obrazu. Přední fotoaparát pro autoportréty je osazený 13MPx snímačem se světelností f/2.0.

Novinka je vybavena tzv. in-cell LCD displejem o úhlopříčce 6,3 palce a rozlišení Full HD+ (2 340 x 1 080 pixelů), který nabízí poměr stran 19,5:9 a především pokrytí 84 procent barevné škály NTSC, což zaručuje skutečně věrné podání barev. Obraz je pak dokonale ostrý díky jemnosti 409 ppi. Tento osvědčený displej zařízení přebírá ze svého sesterského modelu, jenž už se na trhu nějakou dobu prodává – Redmi Note 8.

Jak je již zvykem, nabízí novinka po stránce materiálů kombinaci kovu a skla. Ze všech stran je přitom chráněna ochranným sklem Gorilla Glass 5, které jí poskytuje extra porci ochrany. Velikostně zařízení taktéž kopíruje aktuální trendy a jeho rozměry tedy činí 158,3 x 75,3 x 8,4 mm s hmotností 190 gramů. Smartphone Redmi Note 8T bude na trhu dostupné v modrém (Starscape Blue), bílém (Moonlight White) a šedém (Moonshadow Grey) barevném provedení, přičemž první dvě zmíněné varianty nabídnou gradientní barvy na zadním panelu. Novinka dostupná od druhé poloviny listopadu bude naceněna pod hladinou 10 000 Kč.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.