Sociální sítě
Nahoru

Konec pražského hotelu InterContinental

Jedna z věhlasných dominant Prahy – ikonický hotel InterContinental po více než čtyřiceti letech zmizí z Prahy. Nemusíte se však bát, že by se tato nepřehlédnutelná stavba měla bourat. Dojde pouze k jejímu přejmenování.

Více než čtyřicet let nesl hotel, který sídlí na prestižní pražské ulici Pařížská, jméno a značku InterContinental. Loni jej za více než pět miliard koupili miliardáři Oldřich Šlemr, Pavel Baudiš a Eduard Kučera a od května si nejen Pražané budou zvykat na nový název.

Provozu hotelu se nově ujme luxusní hotelový řetězec Fairmont, díky čemuž se hotel přejmenuje na Golden Prague Hotel managed by Fairmont.

Ačkoliv od května 2020 hotel ponese tohle trochu komplikované jméno, myslíme si, že název InterContinental jen tak lehce nevymizí a nějakou dobu se mezi lidmi stále bude šířit, nicméně věříme, že se tomuto věhlasnému hotelu bude dařit stejně dobře, jako dosud.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.