Sociální sítě
Nahoru

Kam vyrazit na „letní“ dovolenou v zimě? Vyzkoušejte Mauricius

Patříte-li do skupiny lidí, kteří nemají rádi chladné počasí a neradi na sebe oblékají mnoho vrstev oblečení, aby zabránili tomu, že k jejich tělu proniknou neúnosné drápy mrazu, určitě se každou zimu rozhodujete pro alespoň krátký únik do tepla.

Není nad to, když si naši českou zimu trochu zkrátíte a vyrazíte na pár dní nebo týdnů do teplých krajin. Jednou z nich může být Mauricius. Tento ostrovní stát se nachází v Indickém oceánu a příjemné teploty nejen vzduchu, ale hlavně i oceánu, nabídne téměř po celý rok. Nejteplejší je zde období od ledna do dubna, kdy se teploty pohybují okolo třiceti stupňů.

Jedná se doslova o jeden z rájů na zemi. Můžete se zde slunit na plážích s jemným bílým pískem a užívat si průzračnou vodu. Nechybí ani mnoho zeleně a pralesů, ve kterých je k viděni hodně zajímavých druhů ptactva, ale třeba i opic. Vášnivé potápěče zase nadchne bohatý podmořský život plný barevných ryb a korálů.

Skvělý turistický potenciál své země si uvědomují i místní obyvatelé a díky tomu zde vzniklo velké množství vybraných ubytovacích kapacit. Jedny z nejoblíbenějších jsou například pětihvězdičkové hotely Constance Prince Maurice (výjimečný výborným jídlem a bohatým vybavením na vodní sporty), The Oberoi Beach Resort Mauritius (doporučován především pro soukromí, které nabízí každá z ubytovacích vil) a Royal Palm Beachcomber Luxury (vychvalován díky doslova královské péči a rozlehlé hotelové pláži).

Cestování z Česka

Díky společnosti Air Mauritius není cesta do této oázy relaxu žádný problém. Můžete si zvolit buď denní let z Prahy nebo Vídně přes Paříž zcela novým typem letadla Airbus 350-900 nebo Dubaj Airbusem 380 -800.  Všechny lety jsou obsluhovány moderními letouny Airbus, které nabídnou výběr z několika letových tříd a špičkovou kvalitu služeb. Například v třídě “Premium economy” (nabízena pouze na linkách Paříž – Mauricius a zpět) je zahrnuto přednostní odbavení na letišti v Paříži a na Mauriciu, občerstvení připraveno francouzskými šéfkuchaři anové prostorné polohovatelné sedačky s osobní dotykovou obrazovkou.

Společnost Air Mauritius jako jedna z mála leteckých společností nabízí pro náročné klienty privátní transfery z letiště do hotelu nebo několik typů vyhlídkových letů helikoptérou Bell Jet Ranger s kapacitou 4 cestujících. Využít můžete i transfer z hotelu na golfové hřiště nebo z hotelu do restaurace. Bell Jet Ranger je hojně využívá na vyhlídkové lety, při kterých můžeme vidět celý Mauricius jako na dlani.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.