Sociální sítě
Nahoru

Světová premiéra modelu Mercedes-Maybach GLS v čínském Kantonu

Autosalon v čínském Kantonu letos doprovází spousta zajímavých premiér a novinek. Světovou premiéru zde zažil také model Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, který představila značka Mercedes-Benz.

Tento model představuje jeden z nejvyšších standardů pohodlí v segmentu SUV automobilů a zároveň rozšiřuje portfolio modelů Mercedes-Maybach.Automobil nabízí technický základ modelu GLS, který spojuje s prvotřídním a pohodlným interiérem. Také exteriér vozu prošel několika změnami a s klasickým modelem GLS si jej na silnici rozhodně nespletete.

Jelikož se majitelé těchto vozů budou vozit většinou vzadu, úpravou prošly i zadní sedačky, které nabídnou prémiový komfort. Sedačky lze upravit do mnoha různých poloh (včetně spací) a samozřejmostí jsou i masáže a ty nejkvalitnější použité materiály. Uprostřed pak nechybí středová konzola se stolečky a lednicí, která vám vychladí třeba oblíbené šampaňské.

První verze je prozatím nabízena v jediné konfiguraci 600 4MATIC. Jedná se o mild-hybrid se zážehovým osmiválcem twin turbo o objemu 4,0 litru. Tomu pomáhá 48V palubní síť. Výkon tohoto vozu je 410 kW a maximální rychlost vytáhne na 209 km/h. Cena prozatím známá není, ale už teď víme, že první zákazníci by se jej měli dočkat ve druhé polovině příštího roku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.