Sociální sítě
Nahoru

10 nejlepších měst, která byste měli navštívit v roce 2020

Rádi cestujete a více než cokoliv jiného vás baví návštěvy měst? Server Lonely Planet opět zveřejnil každoroční žebříček měst, která stojí za to navštívit v příštím roce.

V žebříčku se nachází města z celého světa a vždy se sestavuje podle toho, co se v následujícím roce ve městech děje – kulturní a jiné akce, nové atrakce apod. Velkou roli hraje také dostupnost a bezpečnost daných měst.

Na prvním místě se umístilo rakouské město Salzburg, jehož městský festival příští rok oslaví sté výročí. Jedná se o festival opery, klasické hudby a divadla. V rámci oslav bude po celý rok město pořádat nejrůznější výstavy, koncerty, hry, čtení apod. Bude se tedy jednat doslova o kulturní centrum nejen Evropy, ale možná i celého světa.Druhé místo patří Washingtonu DC, které je jedním z nejdynamičtějších a nejzelenějších měst USA. Bronzová medaile pak připadla Káhiře, která přitahuje mnoho turistů na četná muzea a historické památky.

Jak jsou na tom další příčky žebříčku?

1. Salzburg (Rakousko)

2. Washington DC (USA)

3. Káhira (Egypt)

4. Galway (Irsko)

5. Bonn (Německo)

6. La Paz (Bolívie)

7. Kóčin (Indie)

8. Vancouver (Kanada)

9. Dubai (Spojené arabské emiráty)

10. Denver (USA)

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.