Sociální sítě
Nahoru

Ve Španělsku vyrostl pravděpodobně nejdražší vánoční stromek na světě

Hodnota ozdob na tomto vánočním stromečku, který se nachází v hotelu Kempinski v městečku Marbella na jižním pobřeží Španělska, přesahuje 15 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 350 milionů korun).

Vánoční stromeček, který odpovídá hodnotě prémiových vilek v okolí hotelu, se díky své ceně řadí k těm nejhodnotnějším na světě. Své místo našel v prostorné vstupní hale pětihvězdičkového hotelu Kempinski Hotel Bahia.

Všechny dekorace jsou inspirovány art deco uměním, nicméně díky čemu jeho cena dosahuje již zmíněné astronomické částky? Kromě čokoládových pávů a dalších dekorací z prémiových materiálů je každá větev stromečku posetá bílými, černými, růžovými a červenými diamanty a safíry. Každý z těchto kousků byl vytvořen z upcyklovaných šperků značek Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels a Chanel.

Nejen vánoční stromeček v hale, ale i celý hotel oplývá stylem a nabídkou nadstandardních služeb. Kromě oslnivých apartmánů a honosného spa se zájemci mohou těšit na datum 28. prosince, kdy se zde pořádá tzv. „Diamantová noc plná šampaňského“, v rámci které je možné vychutnat si skvělé menu šéfkuchaře Davida Fernandeze a mimo jiné získat šanci na výhru šperků v hodnotě několika tisíc eur.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.