Sociální sítě
Nahoru

Nahlédněte do nového japonského olympijského stadionu

Japonsko v těchto dnech otevřelo svůj nový olympijský stadion v Tokiu. Již za osm měsíců se zde rozevlají téměř všechny vlajky světa (tedy kromě té ruské) a stane se dějištěm letních olympijských her.

Moderní stavba, jejíž velkou část tvoří také dřevo, vyšla na cca 33 miliard korun a pojme až 68 tisíc diváků. Jedná se tedy o skutečně obrovský stadion, který je několikrát větší než pražská O2 aréna, která má kapacitu „pouhých“ 18 tisíc diváků.

Fasáda stadionu je postavena v duchu tradiční japonské architektury i moderny a svým způsobem dokonce připomíná vzhled římského Kolosea.

Letní olympijské hry se v Zemi vycházejícího slunce budou konat od 24. července do 9. srpna příštího roku, a kromě ultramoderního stadionu je bude doprovázet i spousta dalších technologických novinek. Ještě aby ne, když jsme v Japonsku.

Sportovci si tak budou moci užít třeba i autonomní vozítka od Toyoty či roztomilé roboty, kteří jsou maskoty letošních olympijských her. Snad se na nich Česku bude dařit dobře.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.