Sociální sítě
Nahoru

Z Montréalu až na Francouzskou riviéru. Výletní plavby jachet Ritz-Carlton znají své itineráře

Výletní plavby nemusejí být jen o cestování na obrovských zaoceánských lodích, které jsou plné tisíců dalších cestujících, bufetů s průměrným jídlem a jen tzv. „na oko“ nablýskaným itinerářem. Na trh vstupují honosné jachty společnosti Ritz-Carlton, které výletní plavby přeměňují na lukrativní dovolenou, na kterou budete vzpomínat ještě hodně dlouho.

Proslulý americký hotelový řetězec by měl první plavby spustit již v příštím roce a svůj známý pětihvězdičkový servis a komfort zákazníkům dopřát také na vlnách moří a oceánů. Ve flotile bude mít celou řadu prémiových výletních jachet, se kterými bude absolvovat zajímavé a zážitky nabité trasy.

První zmínky o podobných plavbách se objevily již v roce 2017, kdy hotelová síť Ritz-Carlton oznámila stavbu tří honosných jachet. První z nich se měla na zkušební plavbu vydat již ke konci letošního roku, ale nakonec k tomu dojde až v období června roku 2020.

První komerční plavby by se měly uskutečnit až v roce 2021, kdy každá ze tří jachet nabídne zcela odlišnou trasu. První dokončenou jachtou bude Evrima, která nabídne až 149 luxusně zařízených kajut, díky kterým má možnost ubytovat necelých 300 hostů. Během celé sezóny by se jachta měla vydat do více než padesáti přístavů, mezi kterými nebudou chybět známá místa Středomoří, včetně řeckých ostrovů a Francouzské riviéry. Nicméně několikrát se vydá i přes Atlantik, a to do Québecu, Montréalu a dalších míst kanadského pobřeží.

Drtivá většina plaveb bude trvat sedm nocí, nicméně itinerář je navržen tak, aby hosté mohli zůstat i déle než jen na jednu cestu a stále uvidí něco nového. O prvotřídním ubytování, mnoha nejrůznějších aktivitách na palubě a jedinečném gastronomickém zážitku již není potřeba hovořit. Navíc si hosté budou moci vybrat z mnoha dalších zážitků v podobě lázeňských balíčků, privátní hostiny s uznávaným šéfkuchařem Svenem Elverfeldem (který je oceněný Michelinskou hvězdou) či privátních exkurzí na pobřeží.

Ceny plaveb se odvíjí od jednotlivých itinerářů a ročního období, ale základní cena pro jednoho cestujícího a jednu plavbu se pohybuje okolo 115 000 korun.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.