Sociální sítě
Nahoru

Kančí hody v La Verandě

Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již tradiční akce čtyřikrát jinak tentokrát sází na kančí maso, které se bude podávat ve čtyřech různých variacích.

Během prvního únorového týdne (konkrétně od 3. do 9. února) připraví šéfkuchař podniku lahodné kančí ragú na červeném víně, servírované s bramborovými nočky s parmazánem a glazovanými cibulkami Cipollini, které našlo inspiraci v italské kuchyni. Ze země Galského kohouta naopak pochází skvostná kombinace kančího hřbetu s omáčkou Bordelaise, pečeným celerem, černým kořenem a kapustou.

A protože kanec patří k českým národním pokrmům, domácí kuchyni budou tentokrát reprezentovat dva pokrmy. První z nich je klasika, a sice kančí konfit na smetaně s bylinkovým knedlíkem a brusinkami. Čtvrtou a poslední specialitou bude kreativní prezentace kančího hřbetu s pečeným topinamburem, hříbkovou omáčkou, švestkami a rakytníkem.

La Veranda coby Svět lovců chutí připravuje pro své hosty pravidelné konfrontace špičkových surovin připravených v národních chuťových úpravách, které dokonale ilustrují téměř nekonečný svět gastronomie. Na konci loňského roku hosty podniku uchvátila kreativní prezentace ústřic, kterou nyní střídá chuťově výrazné maso z divočáka.

Více z rubriky Degustace

  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.