Sociální sítě
Nahoru

Kančí hody v La Verandě

Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již tradiční akce čtyřikrát jinak tentokrát sází na kančí maso, které se bude podávat ve čtyřech různých variacích.

Během prvního únorového týdne (konkrétně od 3. do 9. února) připraví šéfkuchař podniku lahodné kančí ragú na červeném víně, servírované s bramborovými nočky s parmazánem a glazovanými cibulkami Cipollini, které našlo inspiraci v italské kuchyni. Ze země Galského kohouta naopak pochází skvostná kombinace kančího hřbetu s omáčkou Bordelaise, pečeným celerem, černým kořenem a kapustou.

A protože kanec patří k českým národním pokrmům, domácí kuchyni budou tentokrát reprezentovat dva pokrmy. První z nich je klasika, a sice kančí konfit na smetaně s bylinkovým knedlíkem a brusinkami. Čtvrtou a poslední specialitou bude kreativní prezentace kančího hřbetu s pečeným topinamburem, hříbkovou omáčkou, švestkami a rakytníkem.

La Veranda coby Svět lovců chutí připravuje pro své hosty pravidelné konfrontace špičkových surovin připravených v národních chuťových úpravách, které dokonale ilustrují téměř nekonečný svět gastronomie. Na konci loňského roku hosty podniku uchvátila kreativní prezentace ústřic, kterou nyní střídá chuťově výrazné maso z divočáka.

Více z rubriky Degustace

  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.