Sociální sítě
Nahoru

Kančí hody v La Verandě

Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již tradiční akce čtyřikrát jinak tentokrát sází na kančí maso, které se bude podávat ve čtyřech různých variacích.

Během prvního únorového týdne (konkrétně od 3. do 9. února) připraví šéfkuchař podniku lahodné kančí ragú na červeném víně, servírované s bramborovými nočky s parmazánem a glazovanými cibulkami Cipollini, které našlo inspiraci v italské kuchyni. Ze země Galského kohouta naopak pochází skvostná kombinace kančího hřbetu s omáčkou Bordelaise, pečeným celerem, černým kořenem a kapustou.

A protože kanec patří k českým národním pokrmům, domácí kuchyni budou tentokrát reprezentovat dva pokrmy. První z nich je klasika, a sice kančí konfit na smetaně s bylinkovým knedlíkem a brusinkami. Čtvrtou a poslední specialitou bude kreativní prezentace kančího hřbetu s pečeným topinamburem, hříbkovou omáčkou, švestkami a rakytníkem.

La Veranda coby Svět lovců chutí připravuje pro své hosty pravidelné konfrontace špičkových surovin připravených v národních chuťových úpravách, které dokonale ilustrují téměř nekonečný svět gastronomie. Na konci loňského roku hosty podniku uchvátila kreativní prezentace ústřic, kterou nyní střídá chuťově výrazné maso z divočáka.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.