Sociální sítě
Nahoru

Monako plánuje rozšířit svou pevninu směrem do Středozemního moře

Obrovský projekt s názvem Portier Cove za téměř 50 miliard korun se momentálně staví v Monaku, které má za cíl rozšířit svou pevninu směrem do Středozemního moře.

Ačkoliv je Monako druhou nejmenší zemí na světě, patří zároveň k těm nejbohatším. Téměř třetina všech obyvatel patří mezi milionáře a až 70 procent z nich jsou cizinci. Celkem okolo 38 tisíc obyvatel se však „tlačí“ na území dvou kilometrů čtverečních, což je území menší než Central Park v New Yorku.

To by sice nebyl takový problém, ale každý den zde do práce přijíždí dalších 40 000 lidí z Francie a Itálie. Právě z toho důvodu by v Monaku měl vzniknout nový milionářský záliv. V rámci tohoto projektu by se měl obrys monackého pobřeží rozšířit o dalších 15 hektarů směrem do Středozemního moře.

Nová čtvrť by měla být dokončena v roce 2025 a vznikne zde místo až pro tisíc obyvatel, kteří zde najdou útočiště v luxusních apartmánech a vilách. Nebude chybět ani pobřežní promenáda a malý přístav.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.