Gastro | 22.1.2020 | Veronika Nováková

Kam v zimě na výtečné korýše?

Štiplavý mráz dolehl také na pražské uličky a kdo může, vyhledává hřejivé zázemí kaváren a restaurací. Až půjdete procházkou po Kampě, nesmíte minout Hergetovu Cihelnu, vyhlášené místo všech milovníků gastronomických zážitků. Až do konce února zde aktuálně nabízejí tygří krevety, humry i jemné krabí maso.


Kanadský humr zapečený s bylinkovo-česnekovým máslem se podává servírovaný s citrónovou majonézou a bagetou, krabí maso si zase můžete netradičně vychutnat v sendviči s čedarem, estragonovým aioli a chilli omáčkou. Tygří krevety kuchaři připravují ve čtyřech verzích – s česnekem a chilli, s aioli z manga s kešu ořechy, v risottu z červeného kari s shiitake houbami nebo v kombinaci s pastou a restovanou zeleninou. Nechybí ani menší, grónské krevety, podávané se zeleným jablkem a wasabi majonézou.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz