Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory, mrkev, topinambur, celer a květák. Žádné plodiny ze stromů, na ty přijde čas až za chvíli.
Pro každého si tým Benjamina připravil nový chuťový zážitek. „Je příjemné vidět, jak je každý jinak překvapen. Mě osobně fascinuje chuť holuba, který se rozplývá na jazyku. Naopak vidím, jak mimopražští lidé kvitují jesetera, protože ho ještě nikdy nejedli. Vegetariáni se rozplývají nad topinamburem, protože ho ochutnají ve čtyřech podobách s výtečnou pivní omáčkou,“ dodává majitel a executive chef Štěpán Návrat.
Jeseter: od lokálního rybáře pana Kalendy z Chaber, karamelizovaný květák, spálený i naložený košťál a lichořeřišnice
Topinambur: svléknutý jako křupavý chips, pošírovaný v přepuštěném másle, pyré, kerblíkový olej, omáčky z bylinek a černého piva
Holub: Holub od pana Krákory, višňové pyré, křupavý chips z višní a vinaigrette z ostružníku, holubí šťáva
Máslo: ze smetany od Itala z Litovle
Droždí: protože jako děti ho nesnášíme a je to báječná nostalgie ochutnat ho chutnější
Menu bude k dostání od 4.3. do 25.4. v krátké i dlouhé verzi. Vždy s chutí a vtipností, kterou přináší kromě Štěpána také Gavin. Tento skromný muž kraluje kuchyni a má neuvěřitelně klidnou povahu. S ní dokáže pracovat za tři lidi v provozu najednou. To má se Štěpánem stejné, proto si oba rozumí a stali se z nich přátelé. Pro Gavina je nutností dostávat při práci milk and tea. Na to mu Štěpán odpovídá, mléko a čaj blé. Takže protiklad a souhra. Vše, jak má být. Benjamin stále roste a své hosty baví. Dva servisy v dané dny poskytnou zážitek 20 lidem.