Sociální sítě
Nahoru

Předjaří v Benjaminu

Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory, mrkev, topinambur, celer a květák. Žádné plodiny ze stromů, na ty přijde čas až za chvíli.

Pro každého si tým Benjamina připravil nový chuťový zážitek. „Je příjemné vidět, jak je každý jinak překvapen. Mě osobně fascinuje chuť holuba, který se rozplývá na jazyku. Naopak vidím, jak mimopražští lidé kvitují jesetera, protože ho ještě nikdy nejedli. Vegetariáni se rozplývají nad topinamburem, protože ho ochutnají ve čtyřech podobách s výtečnou pivní omáčkou,“ dodává majitel a executive chef Štěpán Návrat.

Jeseter: od lokálního rybáře pana Kalendy z Chaber, karamelizovaný květák, spálený i naložený košťál a lichořeřišnice

Topinambur: svléknutý jako křupavý chips, pošírovaný v přepuštěném másle, pyré, kerblíkový olej, omáčky z bylinek a černého piva

Holub: Holub od pana Krákory, višňové pyré, křupavý chips z višní a vinaigrette z ostružníku, holubí šťáva

Máslo: ze smetany od Itala z Litovle

Droždí: protože jako děti ho nesnášíme a je to báječná nostalgie ochutnat ho chutnější

Menu bude k dostání od 4.3. do 25.4. v krátké i dlouhé verzi. Vždy s chutí a vtipností, kterou přináší kromě Štěpána také Gavin. Tento skromný muž kraluje kuchyni a má neuvěřitelně klidnou povahu. S ní dokáže pracovat za tři lidi v provozu najednou. To má se Štěpánem stejné, proto si oba rozumí a stali se z nich přátelé. Pro Gavina je nutností dostávat při práci milk and tea. Na to mu Štěpán odpovídá, mléko a čaj blé. Takže protiklad a souhra. Vše, jak má být. Benjamin stále roste a své hosty baví. Dva servisy v dané dny poskytnou zážitek 20 lidem.

Více z rubriky Degustace

  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.