Sociální sítě
Nahoru

Předjaří v Benjaminu

Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory, mrkev, topinambur, celer a květák. Žádné plodiny ze stromů, na ty přijde čas až za chvíli.

Pro každého si tým Benjamina připravil nový chuťový zážitek. „Je příjemné vidět, jak je každý jinak překvapen. Mě osobně fascinuje chuť holuba, který se rozplývá na jazyku. Naopak vidím, jak mimopražští lidé kvitují jesetera, protože ho ještě nikdy nejedli. Vegetariáni se rozplývají nad topinamburem, protože ho ochutnají ve čtyřech podobách s výtečnou pivní omáčkou,“ dodává majitel a executive chef Štěpán Návrat.

Jeseter: od lokálního rybáře pana Kalendy z Chaber, karamelizovaný květák, spálený i naložený košťál a lichořeřišnice

Topinambur: svléknutý jako křupavý chips, pošírovaný v přepuštěném másle, pyré, kerblíkový olej, omáčky z bylinek a černého piva

Holub: Holub od pana Krákory, višňové pyré, křupavý chips z višní a vinaigrette z ostružníku, holubí šťáva

Máslo: ze smetany od Itala z Litovle

Droždí: protože jako děti ho nesnášíme a je to báječná nostalgie ochutnat ho chutnější

Menu bude k dostání od 4.3. do 25.4. v krátké i dlouhé verzi. Vždy s chutí a vtipností, kterou přináší kromě Štěpána také Gavin. Tento skromný muž kraluje kuchyni a má neuvěřitelně klidnou povahu. S ní dokáže pracovat za tři lidi v provozu najednou. To má se Štěpánem stejné, proto si oba rozumí a stali se z nich přátelé. Pro Gavina je nutností dostávat při práci milk and tea. Na to mu Štěpán odpovídá, mléko a čaj blé. Takže protiklad a souhra. Vše, jak má být. Benjamin stále roste a své hosty baví. Dva servisy v dané dny poskytnou zážitek 20 lidem.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.