Sociální sítě
Nahoru

Předjaří v Benjaminu

Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory, mrkev, topinambur, celer a květák. Žádné plodiny ze stromů, na ty přijde čas až za chvíli.

Pro každého si tým Benjamina připravil nový chuťový zážitek. „Je příjemné vidět, jak je každý jinak překvapen. Mě osobně fascinuje chuť holuba, který se rozplývá na jazyku. Naopak vidím, jak mimopražští lidé kvitují jesetera, protože ho ještě nikdy nejedli. Vegetariáni se rozplývají nad topinamburem, protože ho ochutnají ve čtyřech podobách s výtečnou pivní omáčkou,“ dodává majitel a executive chef Štěpán Návrat.

Jeseter: od lokálního rybáře pana Kalendy z Chaber, karamelizovaný květák, spálený i naložený košťál a lichořeřišnice

Topinambur: svléknutý jako křupavý chips, pošírovaný v přepuštěném másle, pyré, kerblíkový olej, omáčky z bylinek a černého piva

Holub: Holub od pana Krákory, višňové pyré, křupavý chips z višní a vinaigrette z ostružníku, holubí šťáva

Máslo: ze smetany od Itala z Litovle

Droždí: protože jako děti ho nesnášíme a je to báječná nostalgie ochutnat ho chutnější

Menu bude k dostání od 4.3. do 25.4. v krátké i dlouhé verzi. Vždy s chutí a vtipností, kterou přináší kromě Štěpána také Gavin. Tento skromný muž kraluje kuchyni a má neuvěřitelně klidnou povahu. S ní dokáže pracovat za tři lidi v provozu najednou. To má se Štěpánem stejné, proto si oba rozumí a stali se z nich přátelé. Pro Gavina je nutností dostávat při práci milk and tea. Na to mu Štěpán odpovídá, mléko a čaj blé. Takže protiklad a souhra. Vše, jak má být. Benjamin stále roste a své hosty baví. Dva servisy v dané dny poskytnou zážitek 20 lidem.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.