Vzhledem k tomu, že vláda kvůli epidemii nového typu koronaviru vyhlásila na celou Českou republiku karanténní opatření, není možné užívat si gastronomických zážitků v restauracích. Roste tak počet těch, kteří využívají služeb rozvozu jídla z nabídky portálu DameJidlo.cz. Výhod je zde hned několik, ať už je to široké portfolio výběru, bezhotovostní platba, která je logicky hygieničtější, anebo samozřejmě pohodlí. Které restaurace však vybrat, abychom nesáhli vedle? Ne všechny podniky jsou totiž na jediném portálu, a tak přinášíme několik zajímavostí, jak se v době karantény o sebe dobře starat.
Milovníci masa zcela jistě ocení, že restaurace Kantýna v pražské ulici Politických vězňů je otevřena jako prodejna. Nakoupit se zde dá chleba z Esky, domácí uzeniny, anebo právě veškeré maso, na které jsou návštěvníci zvyklí. Místní tatarák, carpaccio i vyzrálá masa pak skvěle dochutí plzeňské pivo čepované do PET lahví. Toho se bohužel nelze dočkat v sesterských Lokálech, které ve včerejších dnech kvůli bezpečnosti zavřely i svá hladová okna. Tradiční českou kuchyni lze objednat také v průhonické restauraci Babiččina zahrada, která pro přilehlé kanceláře (v dosahu 6 km) nabízí rozvoz jídel zdarma, a to z celého svého menu při překročení 600 Kč (každý den lze tato jídla od 11 hodin objednávat i na telefonu 272 690 865). Babiččina zahrada však nemyslí pouze na ty, kteří se chtějí najíst hned, ale dováží svá jídla i v chlazené podobě, a vakuovaná, což se hodí pro rodiny a při ohřívání z pohodlí domova.
Fine dining je v krizových dnech velmi náročný, nicméně v ohledu špičkové asijské kuchyně v Praze exceluje Café Buddha Norská. Díky řetězci Lagarto v severních Čechách je pak se skvělými chutěmi postaráno i o Most, Chomutov a Teplice, ve kterých se osvědčila výdajová okénka a funguje samozřejmě také rozvoz, a to ať už snídaní, obědů, večeří či dortů.