Sociální sítě
Nahoru

Vyzrálý farmářský steak

Restaurace Nota Bene v postranní uličce kousek od dopravní křižovatky I.P. Pavlova nabízí neskutečné farmářské chutě. Stačí jen vyjít o tři schody výše a ocitnete se v provozu, který má smysl. Novinkou jara jsou steaky, které jsou na míru stařené 8 týdnů místo klasických 4.

Majitel, vizionář a šéfkuchař v jedné osobě Lukáš Nevyjel, sám na farmě Kunclům mlýn bourá maso, které poté podává svým hostům. Tentokrát připravil mladého býčka při dvojnásobně delším staření než je klasické. Důvod je jednoduchý, chuť je mnohem intenzivnější, i když dochází k velké redukci konečného produktu.

Stařené steaky vznikají zavěšením na háku v průvanu s teplotou okolo bodu mrazu. Maso přirozeně na povrchu zasychá a tím zabraňuje šíření mikroorganismů. Po odřezání zaschlé části zůstává maso, které je při tepelné úpravě křehké a chutné. Steak v restauraci Nota Bene stojí 625 Kč. Jeden z nejlepších farmářských steaků, které Praha nabízí. „Nota Bene jsme otevřeli před sedmi lety. Nezaměřujeme se na zákazníka, ale na svojí práci. Vlastně nejsme jen restaurací. Spojujeme, co víme a máme jasnou představu o tom, co děláme. Lišíme se vším. Surovinami a přístupem. Máme totiž svou cestu. Bio pro nás není cíl, ale cesta k nejlepšímu jídlu a šetrnosti k naší přírodě,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.