Sociální sítě
Nahoru

Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine dining restaurace v Praze skuhrají a snižují ceny, v Benjaminu se i nadále soustředí pouze na kvalitu. Důkazem je nové letní menu, postavené na respektu ke špičkovým surovinám a precizní kuchařské práci.

Pouze tři čtyři suroviny, výrazný autorský rukopis a jedinečná chuť. To je tajemství práce nejlepších kuchařských hvězd, k jejichž odkazu se podnik Štěpána Návrata hrdě hlásí. A jaké překvapení připravil mladý šéfkuchař společně se zkušeným Britem Gavinem Lewisem pro své hosty?

Na menu najdete lahodný chřest v originální variaci s kachnou, žloutkem a hořčicí či křehký hrášek se šunkou ochucený nakyslou verbenou. Parádní chuťové překvapení nabízí také dvojice sladkovodních ryb: candát na másle se smetanou potěší svou delikátní chutí, naopak siven boduje svým překvapivým aranžmá s okurkou, jalovcem a borovičkou.

Jako hlavní chod se podává precizně připravené jehněčí s řepou a bezinkou. A po něm již přicházejí na řadu moderně pojaté dezerty – v prvním z nich sází kuchaři na kombinaci meruňky a fenyklu, ve druhém se snoubí chuť medu s heřmánkem.

Jenom připomeňme, že v restauraci Benjamin v Norské ulici ve Vršovicích sedí všichni kolem jednoho kulatého stolu a večeře začíná vždy v přesně stanovený čas. Z tohoto důvodu je také třeba mít vždy udělanou rezervaci. Otevřeno je vždy od středy do soboty.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.