Sociální sítě
Nahoru

Vasky představují své vůbec první tenisky

Mladá obuvnická firma Vasky, kterou založil před čtyřmi roky dnes dvaadvacetiletý Václav Staněk, se rozhodla k významnému kroku. Vedle farmářek, polobotek, pantoflí a sandálků uvádí na trh svůj první model tenisek. Jejich výroba v domovském Zlíně s sebou nese nové materiály, postupy a především nákladné rozšíření výrobních kapacit. Proto se rozhodli vstoupit na crowdfundingovou platformu Hithit, kde si zákazníci mohou zakoupit tenisky v předprodeji za nejnižší možnou cenu.

Vasky se chystají nabízet nový model tenisek Teny v několika barevných provedeních, v černé, karamelové, modré, růžové, bílé a tmavě hnědé. Přestože přestoupily na zcela nový způsob výroby, stále se drží svých hodnot.

Tenisky budeme vyrábět v domovském Zlíně z pravé kůže. Kvalitní materiály a ruční výroba jsou největší předností našich bot,” popisuje Václav Staněk. Přípravy na jejich výrobu trvaly celý rok. „Nakreslili jsme kolem 20 různých návrhů, největším rozdílem je skutečnost, že obuv bude lepená, nikoliv flexiblová,“ doplňuje Staněk.

Tenisky jsou reakcí na ohlasy zákazníků. Pokud by se kampaň na Hithitu povedla, Vasky už mají v plánu, jak s případnými financemi naložit. „Pokud budeme v crowdfundingu úspěšní, přidáme siluetu tenisek také do našeho konfigurátoru, kde by si zákazníci mohli navrhnout tenisky podle svých představ,” dodává marketingový ředitel Vasek Jan Kočenda.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.