Sociální sítě
Nahoru

Luxusní vinylová podlaha aneb Bydlete jako na zámku

Kdo z nás by se nechtěl alespoň na jednu noc stát princem nebo princeznou z pohádky? Bydlet na zámku, užívat si bezstarostný život? Tenhle sen se nám asi nesplní, jako na zámku ale bydlet můžeme. Stačí si byt či dům zařídit podle svých představ a na podlahu položit krytinu, po které se příjemně chodí, nestudí a pěkně vypadá.

Řeč je o podlaze z vinylu, která je elegantní, navíc se hodí do každého interiéru. Nezničí ji rozlité pití ani psí drápky. Je odolná a cenově dostupná.

Podlaha z vinylu promění každou místnost v zámeckou komnatu

Právě podlaha totiž ovlivňuje výsledný vzhled místnosti. Musí se vám líbit nejen na pohled, ale i na došlap. Kdo by chtěl chodit po tvrdé podlaze, která studí, a navíc se vám ani trochu nelíbí? Když se rozhodnete pro vinyl, můžete vybírat hned z několika typů.

Vinylové metrážové podlahy

Mnozí z nás je často nesprávně nazývají linoleem. S tímto materiálem ale nemají nic společného. Vyrábí se v rolích o šíři 2 m, 3 m, 4 m a 5 m, dělíme je na bytové krytiny a zátěžové krytiny.

Víte, že podle druhu podkladní vrstvy je můžeme dělit na PVC s filcem a PVC s pěnovým rubem?

Mezi výhody metrážové podlahy z vinylu patří nízká pořizovací cena, nenáročná údržba, barevná a tvarová stálost a dlouhá životnost.

Proč si vybrat právě podlahu z vinylu?

Podlaha z vinylu má mnohá plus. Mezi ně patří to, že se snadno čistí, odolá všem možným nástrahám včetně rozlití pití a psích drápků. Je také odolná vůči vlhkosti, takže ji můžete položit jak na podlahu v kuchyni, tak koupelně nebo dětském pokoji.

Víte, že podlaha z vinylu se hodí o na podlahové topení?

Lepené vinylové dílce, které jsou zkráceně označovány jako LVT

Mají podobu dva až tři milimetry silných lamel o různých rozměrech. Vybírat můžete ze široké nabídky dekorů, nejčastěji v imitaci dřeva, kamene, mramoru.

Pokládka lepených dílců je o něco náročnější, je lepší ji svěřit odborníkům. Aby vám podlaha dlouho a dobře sloužila, je třeba pečlivě dodržet všechny kroky montážního postuu, a to hlavně při přípravě podkladu.

Plovoucí vinylové podlahy

Konstrukčně jsou hodně podobné LVT, nosná vrstva je ale silnější a po obvodu každé lamely najdete zámkový spoj. Tomu se přezdívá click systém a je zárukou snadné a rychlé pokládky. Lamely se k sobě pomocí tohoto zámku spojí a vytvoří kompaktní celek.

Plovoucí vinylové podlahy dělíme na:

  • Celovinylové plovoucí podlahy s nosnou vrstvou z vinylové desky, která je vyztužená jednou nebo dvěma vrstvami skelných vláken.
  • Plovoucí vinylové podlahy na HDF desce, která v sobě kombinuje přednosti vinylové a laminátové plovoucí podlahy.
Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.