Sociální sítě
Nahoru

Na havarijním pojištění můžete ušetřit tisíce ročně

Povinné ručení je dnes pro každý automobil povinnost. Naopak zcela nepovinné, ale za to velmi žádané je havarijní pojištění. Na správně vybraném havarijním pojištění můžete ušetřit tisíce ročně, když víte jak na to.

Havarijní pojištění zajišťuje výplatu náhrady v případě krádeže nebo poškození vozidla. Jedná se o pojistku, která vám usnadní snahu vyrovnat se s výdaji vyplývajícími z náhodných událostí. Může tedy pokrývat široký nebo velmi široký rozsah pojištění, což také ovlivňuje výši pojistného. Při výběru správného havarijního pojištění pro sebe se nezapomeňte zaměřit především na výši pojistného plnění, které byste obdrželi za různých okolností, vyloučení odpovědnosti pojišťovny a povinnosti pojistníka. Pojistné si můžete zvolit jako:

  • All risk – znamená, že auto je chráněno před vším kromě rizik, která jsou uvedena ve VOP. Pokud se v nich škoda neobjeví, znamená to, že pojišťovna náhradu škody vyplatí.
  • Konkrétní rozsah – v tomto případě budou všeobecné pojistné podmínky přesně specifikovat události, za které bude splatná částka vyplacena (například vandalismus, odcizení,..)

Jak najít nejvýhodnější havarijní pojištění?

Při výběru havarijního pojištění je třeba pečlivě porovnat nabídku jednotlivých pojišťoven. Současně byste měli věnovat dostatečnou pozornost nejen atraktivní ceně, ale také rozsahu ochrany, pojistným limitům a spoluúčasti. On-line kalkulačka v podobě srovnání havarijního pojištění vám pomůže odpovědět na otázku, kde si pořídíte nejvýhodnější havarijní pojištění. Stačí vám k tomu přístup na internet a pár minut vašeho drahoceného času.

Na trhu existuje mnoho pojišťoven. Ty nabízejí havarijní pojištění a jejich produkty se mohou velmi lišit co do rozsahu a podmínek. Je důležité vybrat produkt, který odpovídá našim potřebám. Čemu je důležité věnovat pozornost při nákupu tohoto pojištění? Dobré havarijní pojištění může řidiči zajistit výplatu náhrady škod v situaci, kdy je vozidlo poškozeno při nehodě nebo kolizi způsobené pojištěným, odcizením nebo poškozením v důsledku různých náhodných událostí. Stále více si můžeme vybrat rozsah, který nás zajímá, díky tomu platíme jen za vyžádané služby. I z tohoto hlediska je dobré využívat online srovnání. Nemusíte obíhat jednotlivé pojišťovny osobně.

Co havarijní pojištění zahrnuje?

Vše záleží na zvolené možnosti. Většina pojistných smluv pokrývá optimální rozsah možných škod způsobených přírodními silami, krádežemi automobilů, ke kterým došlo v celé Evropě. Zvolit můžete také různá připojištění, například náhrady škod v případě poškození skla, výměně zámků při vloupání. Pojistit si lze také poškození dětské sedačky, apod. Havarijní pojištění lze zakoupit zvlášť nebo v balíčku s povinným ručením. Mnoho pojišťoven v případě uzavření obou smluv nabízí slevu ve výši několika procent na pojistném.

Hlavním parametrem pro výpočet ceny je aktuální cena vašeho vozu. Pro nová vozidla je stanovena tzv. nová cena, ojetá vozidla mají nastavenu tzv. časovou nebo obecnou cenu. Pokud zvažujete, zda se vám vybraná pojistka vyplatí, zkuste rozlišovat jaké by nastalo plnění v případě vzniku skutečně fatální škody, kdy už není možné auto opravit nebo v případě škody, kdy je možné a má smysl vůz nechat v servisu opravit. Výplata pojistného plnění z havarijního pojištění může být v některých případech mnohem efektivnější, než z povinného ručení viníka škod.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.