Sociální sítě
Nahoru

Čaník bez čekání

Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne je spojená s jídelním rituálem. Snídaně jsou na vzestupu a je to skvělé. Jen tak dál. Žádná část dne není tak hladová a potřebná. Večeře nepříteli? Nikdy. Konec dne si zaslouží odměnu v podobě dobré večeře. Když se vrátíme pár hodin zpátky dostaneme se k obědu. Půlka dne, čas častých pracovních schůzek či společných neformálních chvil se spolupracovníky. A to je právě čas poledního rituálu, který stojí za povšimnutí, zvláště v podání restaurace J&J.

Šéfkuchař severočeské restaurace J&J, jenž patří do sítě Lagarto, Roman Čaník, si myslí, že oběd by měl dostat náležitou váhu. Žádné rychlovky bez chuti, ale hodnotné, krásné jídlo za dobrou cenu, na které se nemusí čekat moc dlouho. „Své hosty se snažím učit, že polední rituál se dá prožít zdravě a plnohodnotně. Člověk se nemusí těšit na večer, může si užít současně poledne i večer. Zajistí si tím rovnoměrný přísun energie po celý den. Ten vyvolává zdravý životní styl a žádné výkyvy. Takže, kdo chce být fit, musí oběd přijmout jako krásnou chvíli dne. Navíc tento polední rituál může být rychlý a kvalitní současně,“ říká s úsměvem Roman Čaník.

Kreativitě se Roman Čaník naučil u Přemka Forejta v Entrée, takže není pochyb, že na obědovém talíři nepřistane nikdy nic fádního. I obyčejné buchtičky s krémem, svíčková, kuřecí stehno s bramborovými noky a špenátem či burger s trhaným masem, může vypadat luxusně, a přitom jednoduše chutně. Vždy je také myšleno na vegetariány a vegany. Každý týden se polední menu mění, ale jedno je jisté i na pražské scéně by obstálo levou zadní.

Kromě 3 hlavních jídelních rituálů v J&J myslí i na svačinu. Sladké dezerty, které nemají na severu konkurenci. Síť Lagarto disponuje vlastní cukrářskou výrobnou, kterou vede šéfcukrářka Dominika Tesařová a je tedy zřejmé, že kavárny sdílí s restaurací J&J sladký poklad.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.