Sociální sítě
Nahoru

Čaník bez čekání

Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne je spojená s jídelním rituálem. Snídaně jsou na vzestupu a je to skvělé. Jen tak dál. Žádná část dne není tak hladová a potřebná. Večeře nepříteli? Nikdy. Konec dne si zaslouží odměnu v podobě dobré večeře. Když se vrátíme pár hodin zpátky dostaneme se k obědu. Půlka dne, čas častých pracovních schůzek či společných neformálních chvil se spolupracovníky. A to je právě čas poledního rituálu, který stojí za povšimnutí, zvláště v podání restaurace J&J.

Šéfkuchař severočeské restaurace J&J, jenž patří do sítě Lagarto, Roman Čaník, si myslí, že oběd by měl dostat náležitou váhu. Žádné rychlovky bez chuti, ale hodnotné, krásné jídlo za dobrou cenu, na které se nemusí čekat moc dlouho. „Své hosty se snažím učit, že polední rituál se dá prožít zdravě a plnohodnotně. Člověk se nemusí těšit na večer, může si užít současně poledne i večer. Zajistí si tím rovnoměrný přísun energie po celý den. Ten vyvolává zdravý životní styl a žádné výkyvy. Takže, kdo chce být fit, musí oběd přijmout jako krásnou chvíli dne. Navíc tento polední rituál může být rychlý a kvalitní současně,“ říká s úsměvem Roman Čaník.

Kreativitě se Roman Čaník naučil u Přemka Forejta v Entrée, takže není pochyb, že na obědovém talíři nepřistane nikdy nic fádního. I obyčejné buchtičky s krémem, svíčková, kuřecí stehno s bramborovými noky a špenátem či burger s trhaným masem, může vypadat luxusně, a přitom jednoduše chutně. Vždy je také myšleno na vegetariány a vegany. Každý týden se polední menu mění, ale jedno je jisté i na pražské scéně by obstálo levou zadní.

Kromě 3 hlavních jídelních rituálů v J&J myslí i na svačinu. Sladké dezerty, které nemají na severu konkurenci. Síť Lagarto disponuje vlastní cukrářskou výrobnou, kterou vede šéfcukrářka Dominika Tesařová a je tedy zřejmé, že kavárny sdílí s restaurací J&J sladký poklad.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.