Sociální sítě
Nahoru

Další generace ozvučení automobilu

Sennheiser a technologická společnost Continental představují své vyšlechtěné řešení nastupující generace prémiového ozvučení automobilů. Jde o kombinaci technologií Sennheiser AMBEO Mobility a systému Ac2ated Sound od společnosti Continental. Zvuková aparatura ve voze obsahuje několik nových prvků, které jsou považovány za průlom navazující na systém představený začátkem roku na veletrhu CES v Las Vegas.

Autorádio, včetně „reproduktorového“ osazení vozu, vyvinuté společně firmami Sennheiser a Continental je postaveno na koncepci systému Ac2ated Sound od společnosti Continental. Díky ní lze mimořádně kvalitní hudební zážitek reprodukovat s minimálním hardwarem, bez klasických těžkých a velkých reproduktorů s kovovými koši a rozměrnými magnety. Zvuk je přehráván rozpohybovanými částmi vnitřní výbavy automobilu, chvějící se palubní deskou, obložením dveří atd. Tento model reprodukce je v nejnovějším pojetí dotažen k vyšší dokonalosti. Nyní umožňuje plnou individualizaci zvuku samostatně pro každé sedadlo. Je tak vyřešena situace, kdy řidič potřebuje telefonovat, zatímco jeho spolujezdec chce i nadále poslouchat hudbu. Žádný problém: AMBEO Mobility zvládá vše. Udivující je nejen zvuková kvalita, ale zejména to, že tyto zcela protichůdné požadavky se navzájem neruší a každý pasažér auta získá plnohodnotný zvuk.

Klíčovým novým doplňujícím prvkem při vytváření těchto jednoznačně personalizovaných poslechových zón systému Ac2ated jsou speciálně navržené opěrky hlavy s integrovanými, vysoce kvalitními reproduktory.

Pro vytvoření zvukových zážitků personalizovaného 3D zvuku analyzuje software AMBEO Mobility obsah jakékoli nativní stereofonní hudební stopy a získává tak informace o způsobu úzce prostorového přehrávání a volí pro to optimální způsob vhodný reproduktor v hlavové opěrce nebo Ac2átor v povrchu kabiny. Tento software také obsahuje novou funkci, která zvýrazňuje, ale usměrňuje basy. AMBEO Mobility reprodukuje nízké frekvence s optimálním výkonem a dynamikou, ale účinně omezuje průnik těchto frekvencí mimo určenou poslechovou zónu. Všechny funkce Sennheiser AMBEO Mobility si lze navolit a libovolně kombinovat, což zajišťuje vznik audiosystémů šitých na míru pro jakýkoli koncept ozvučení v autě.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.