Sociální sítě
Nahoru

Šumavská zima na Chalupě s bazénem

Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed horské přírody a zdejších chalup. Jedna taková v sobě ukrývá moderní hotel, který nabízí kromě stylového ubytování také vlastní wellness s pěkným bazénem, saunou a párou. Jméno je prosté: wellness hotel Chalupa.

Velkou předností hotelu je jeho okolí, které se turistům otevřelo až v 90. letech 20. stol. S tím také souvisí, jak mladistvě působí původní rozrůstající se obec Prášily, v níž hotel dominuje nejvýše položené botanické zahradě v ČR. Ta, stejně jako zeleň okolo nabízí krásné přírodní scenérie bez ohledu na roční období. A hlavně čím dál lepší podmínky pro lyžařské zdolávání svahů, výlety na běžkách a stále populárnější skialpinismus.

Z oken nově zbudovaného stylového hotelu se nabízí výhled na okolní hory, výběh s americkými bizony a Prášilský potok. Interiéry nadstandardně vybavených dvoulůžkových pokojů a dvoupokojových apartmánů se 4 lůžky jsou plné dřevěného obkladu a moderního nábytku. Nechybí WC se sprchovým koutem, minibar, trezor, TV, WiFi a také vlastní balkón.

Zvláště v chladných měsících podzimu a zimy hosté ocení příležitost nejen k odpočinku, ale i k nabrání síly v hotelovém wellness centru. Jeho velkou výhodou je bazén 18 × 9 m a hloubkou 1,43 m s 12 masážními tryskami, protiproudem, masážním chrličem a vyhřívanou lavicí. Ještě hřejivější zážitek pak nabízí finská sauna a parní aroma kabina. K dispozici je také zážitková sprcha s tryskami, chrličem a ochlazovacím kyblíkem či odpočívárna s křesly a lehátky.

Součástí hotelu je přirozeně vlastní restaurace, v níž jsou zatím podávány jen snídaně. Její prostor lze proměnit ve společenskou místnost. Parkování je zajištěno na parkovišti hlídaném kamerami přímo před hotelem.

Běžkařům nabízí Prášilsko hned několik okruhů. Okruh Poledník na dominující vrch s výraznou rozhlednou, okruh Laka k nejmenšímu a nejvýše položenému jezeru Šumavy, okruh Gsenget na místo po bývalé osadě založené hrabětem Kinským s nedalekým přechodem do Německa, menší Prášilský okruh mezi Prášily a Slunečnou a také úsek Prášily–Skelná.

Ověřit si své lyžařské dovednosti můžete v Kašperských Horách, na Kvildě a dále pak ve skiareálu Špičák – Železná Ruda a kousek za Rudou na německé straně ve skiareálu Grosser Arber.

Vedle klasických lyžařů a běžkařů si na Šumavě přijdou na své také skialpinisté. Horská služba pro ně společně s městem Železná Ruda pravidelně otevírá sedm skitouringových tras o celkové délce 48 kilometrů. Nejtěžší trasa vede pod sedačkovou lanovkou na vrchol Špičáku a zpět po nejprudší sjezdovce Šance.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.