Sociální sítě
Nahoru

Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci se dozvíme, jaké řízky se připravují v jednotlivých zemích a také jaký z nich kraluje našim chuťovým buňkám.

Řízky milujeme všichni. Není divu, když otcem moderního řízku je maršálek Radecký, který přivezl tuto specialitu z Milána do Vídně, kde ji nechal přetvořit do současné podoby. A protože stále vedeme diskuse, jaký řízek je nejlepší, rozhodl se tým Babiččiny zahrady vyhlásit na říjen první řízkovou olympiádu.

Během ní se utká půl tuctu řízků z šesti zemí světa. Vedle klasiky v podobě českého vepřového řízku smaženého na sádle a vídeňského telecího řízku se klání zúčastní milánský řízek obalovaný v parmazánu, kyjevský kuřecí řízek či japonský řízek tonkatsu. A nebude chybět ani francouzská delikatesa v podobě řízku Cordon bleu.

Sami návštěvníci pak rozhodnou, který z nich jim chutná nejvíc. Tak buďte u toho! A přijďte podpořit svého favorita. Začíná se 10. října. První dva týdny budou soutěžit vždy tři řízky proti sobě. Poslední týden od 24. října probíhá finální klání třech nejúspěšnějších řízků.

Ale řízkový souboj není zdaleka vše, co stojí v Babiččině zahradě za pozornost. Svatomartinský týden bude ve znamení voňavých husích a kachních pečínek, na konec listopadu se chystá přehlídka nejlepších českých knedlíků a v druhé polovině ledna přijde na řadu mimořádně oblíbená Babiččina zabíjačka.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.