Sociální sítě
Nahoru

Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci se dozvíme, jaké řízky se připravují v jednotlivých zemích a také jaký z nich kraluje našim chuťovým buňkám.

Řízky milujeme všichni. Není divu, když otcem moderního řízku je maršálek Radecký, který přivezl tuto specialitu z Milána do Vídně, kde ji nechal přetvořit do současné podoby. A protože stále vedeme diskuse, jaký řízek je nejlepší, rozhodl se tým Babiččiny zahrady vyhlásit na říjen první řízkovou olympiádu.

Během ní se utká půl tuctu řízků z šesti zemí světa. Vedle klasiky v podobě českého vepřového řízku smaženého na sádle a vídeňského telecího řízku se klání zúčastní milánský řízek obalovaný v parmazánu, kyjevský kuřecí řízek či japonský řízek tonkatsu. A nebude chybět ani francouzská delikatesa v podobě řízku Cordon bleu.

Sami návštěvníci pak rozhodnou, který z nich jim chutná nejvíc. Tak buďte u toho! A přijďte podpořit svého favorita. Začíná se 10. října. První dva týdny budou soutěžit vždy tři řízky proti sobě. Poslední týden od 24. října probíhá finální klání třech nejúspěšnějších řízků.

Ale řízkový souboj není zdaleka vše, co stojí v Babiččině zahradě za pozornost. Svatomartinský týden bude ve znamení voňavých husích a kachních pečínek, na konec listopadu se chystá přehlídka nejlepších českých knedlíků a v druhé polovině ledna přijde na řadu mimořádně oblíbená Babiččina zabíjačka.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.