Sociální sítě
Nahoru

Návrat legendy Hanhart 417 ES: chronograf milovaný Stevem McQueenem

Model 417 ES před více než šedesáti lety sloužil jako první pilotní chronograf Spolkových obranných sil – Bundeswehr. Tehdy v padesátých letech bylo vyrobeno přibližně 500 kusů v oceli (417 ES – Edelstahl) a stejné množství v mosazi. Využívali je profesionálové v armádních složkách. Dnes, k radosti příznivců tradičního designu a perfektního zpracování, se tento model vrací.

Manufaktura Hanhart udělala vše pro to, aby zůstala esence původního modelu zachována. Vroubkovaná luneta s červeným centrálním bodem, logo, typ písma i čísel, umístění sčítačů – to vše věrně odpovídá modelu z poloviny minulého století.

Výjimkou je však uložený strojek. Hodinky totiž nově pohání spolehlivý mechanický kalibr s manuálním nátahem SW 510 M s 58 hodinovou rezervou nátahu. Ocelové pouzdro si drží příznivý průměr 42 mm a výšku 13,3 mm a vodotěsné do dostačujících 100 m. A cena? Novinka vyjde na necelých 50 000 Kč.

Model Hanhart 417 ES ale nenosili pouze vojenští piloti. Na svém zápěstí si je oblíbil i Steve McQueen. Ano, legendární „King of Cool“ je nosil nejen na své časté vyjížďky na motocyklech, jichž byl vášnivým sběratelem, ale i při dalších volnočasových aktivitách. Na ruce je měl například i v rámci 39. mezinárodní soutěže ISDT – International Six Days Trial, kde byl závodil v barvách amerického týmu.

Letecký chronograf Hanhart 417 ES se velmi brzy objeví na českém i slovenském trhu, nicméně v nabídce nebude v žádném hodinářství, ale pouze na vyžádání – například na adrese info@igane.eu.

FOTO: TempusX a Hanhart

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.