Sociální sítě
Nahoru

Nová generace rychlého dobíjení

Funkce tabletů, mobilů ale také nejrůznější gadgetů přibývají, nicméně kapacita baterek už bohužel většinou nikoli. Dříve či později je potřeba sáhnout po zdroji energie a to může být mimo „zásuvku“ problém. Na řadu pak přichází powerbanky, které dle kapacity mohou telefonu nebo tabletu prodloužit podstatně „život“. Na výběr je z velkého spektra produktů, které zaujmou kapacitami a některé i funkcemi jako např. rychlé nabíjení.

Horká novinka v podání powerbanky Varta Fast Energy 20000 nabízí vše potřebné pro rychlé nabíjení. Základem je hliníkové tělo ukrývající kvalitní Li-Pol baterii (UN38.3, UL1642) s kapacitou 20 000 mAh, která umožnuje nabít tablet i telefon a to hned několikrát. Energii je z powerbanky možné získat hned přes dva typy připojení. Základem jsou 2x USB-A porty podporující dobíjecí standard Quick Charge 3.0.

Varta Fast Energy 20000 vyjde na 1 299 Kč

Další možností je pak obousměrný USB-C konektor, který v základu nabízí 5 V a 3A, ale také podporuje standard Power Delivery. O využití funkce Quick Charge nebo Power Delivery je uživatel informován změnou barvy první stavové LED z bílé na modrou. Obě funkce umožňují rychlejší dobití podporovaných zařízení. Powerbanka si tak poradí nejen s telefony Android, ale také např. iPhony a nabije je podstatně rychleji než klasická nabíječka či powerbanka.

Varta Fast Energy nabízí maximální nabíjecí výkon až 18 W a 15 W (sdíleně) v případě připojení více zařízení. Ty může majitel připojit hned tři a dobít tak energii pro mobily např. celé rodině. Varta Fast Energy nabízí rovněž funkci pass-through. Je tak možné k nabíjené powerbance připojit další zařízení a dodat tak energii všem zařízením najednou. Pokud připojené zařízení nepodporuje Quick Charge ani Power Delivery, tak powerbanka nabídne na klasickém USB portu až 2,4 A resp. až 3 A na USB-C. Samotnou powerbanku je možné dobít jak s využitím USB-C (k dispozici s Power Derlivery), tak microUSB (max 2 A). Součástí balení je také kvalitní USB-A na USB-C kabel. K dostání také v kapacitách 10 000 a 15000 mAh.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.