Sociální sítě
Nahoru

Skutečný dárek

Zkuste letošní Vánoce oslavit trochu jinak a nadělte svým blízkým radost z pomáhání. V nabídce je třeba veselá koza, knížka pro české děti ze sociálně slabých rodin nebo podpora žen a dívek v zemích, kde nemají stejná práva jako my.

Když se pětatřicetiletá Chuchu z Etiopie rozvedla, musela se vrátit s dvěma syny zpět ke svým rodičům. Aby mohla přispívat na bydlení a zajistit děti, pekla každý den tradiční placky indžera a prodávala je na trhu. Nikdy však nevydělala tolik, aby bez potíží uživila rodinu. To se změnilo díky Skutečnému dárku, Člověk v tísni jí totiž daroval kozu, které se letos narodila dvě kůzlátka. Až povyrostou, paní Chuchu je může prodat nebo vyměnit za ovci, a rodina tak bude mít lepší vyhlídky do budoucnosti.

Zapojit se můžete i vy

Člověk v tísni pomáhá projektem Skutečný dárek zmírňovat dopady koronavirové pandemie, léčit podvýživu a zpřístupňovat vzdělání jak ve světě, tak u nás doma. Zapojit se můžete i vy, vyberte si z více než třiceti dárků a věnujte je bližním. V darovacím certifikátu si pak společně můžete přečíst podobný příběh naděje, jakým je ten paní Chuchu.

Pořídit můžete také dárky „opravdové“. Tedy takové, na které si můžete sáhnout. Šestice českých umělců vytvořila originální předměty, od nekonečně dlouhé šály autorek Ester&Josefiny přes magické těžítko až po zápisník ilustrovaný dívkou Etenesh z Etiopie.

Dejte chudým lidem naději na lepší budoucnost, nakupujte na www.skutecnydarek.cz.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.