Sociální sítě
Nahoru

Pocta králi rokenrolu v kolekci psacích per Montblanc

S každou z edic Great Characters staví Montblanc jemné řemeslné zpracování do služeb kultury a vypráví příběh ikon, které se zapsaly do dějin lidstva. Jednou z těchto postav byl i mladý hudebník z městečka Tupelo v Mississippi, který se stal králem rokenrolu. Elvis Aaron Presley (8. ledna 1935 – 16. srpna 1977), přezdívaný zjednodušeně jako „the King“, je dodnes oslavován za to, že uchvátil celý svět více než stovkou hitů, které opanovaly hitparády, 1300 koncerty a 31 celovečerními filmy.

Limitovaná edice Montblanc Great Characters Elvis Presley Limited Edition 98

Raketový vzestup krále rokenrolu byl v hudebním průmyslu legendární i díky skladbám jako „Jailhouse Rock “ a „It’s Now or Never“, které ho vystřelily na vrchol hitparád. S více než miliardou prodaných desek obrátil americký zpěvák a kytarista hudební svět vzhůru nohama. Díky svému silnému, emocionálně nabitému hlasu Elvis vytvořil svůj osobitý styl a prolomil bariéry mezi „černou“ a „bílou“ hudbou.

Speciální edice Montblanc Great Characters Elvis Presley Special Edition

Montblanc se rozhodl věnovat svoji nejnovější edici Great Characters životu a odkazu hudebníka, jehož slavná živá vystoupení a extravagantní kostýmy rozpoutaly hudební horečku po celém světě. Vytvořená z vybraných materiálů a formovaná péčí a umem vysoce zručných uměleckých řemeslníků značky Montblanc, kolekce se skládá ze tří různých psacích per, z nichž každé vzdává hold jedné důležité etapě Elvisovy kariéry. Pero Special Edition oslavuje slavný comeback koncert z roku 1968, pero Limited Edition 1935 evokuje období, které Elvis strávil v Las Vegas a pero Limited Edition 98 je inspirované satelitním přenosem koncertu „Aloha from Hawaii“, které sledovalo 1,5 miliardy lidí ve čtyřiceti zemích světa.

Slavné vystoupení „Aloha From Hawaii“ se stalo základem i pro design limitované edice per Great Characters Elvis Presley Limited Edition 98. Víčko plnicího pera z ryzího zlata Au 750 zdobí orel z Elvisova kostýmu, reprezentující jeho americké vlastenectví. Orel je vytvořen pomocí různých vrstev barevného laku uvnitř skeletonové konstrukce, přičemž každý jednotlivý kousek je laserován do různé hloubky tak, aby se na povrchu vytvořily rozličné barvy.

Mnoho designových prvků pera Special Edition je inspirováno jednou z největších vášní Elvise Presleyho – automobily. Ten během svého života koupil bezmála 300 modelů aut, přičemž většinu z nich následně daroval. Jeho srdce bilo pro elegantní „ocasní ploutve“, velký komfort a výkonné osmiválce vydávající bouřlivý řev, který mu zněl jako hudba. Silueta pera vychází z tvaru zapalovací svíčky a tělo je embosováno citátem „Ambition is a dream with a V8 engine“ (Ambice je sen s motorem V8). Tvar klipu do písmene V a design s osmi otvory, odkazujícími na válce motoru, jsou pak další poctou vášni Elvise Presleyho pro automobily.

Kolekce per Special Edition z řady Great Characters Elvis Presley od Montblanc oslavuje krále rokenrolu v ušlechtilé černé pryskyřici, tedy v barvě Elvisova koženého obleku, který měl na sobě ve slavném televizním pořadu NBC z roku 1968 „Elvis TV Special“, s kováním potaženým platinou. Jako oslavu návratu na scénu poté, co absolvoval službu v armádě, představil Elvis své dřívější rokenrolové hity poprvé akusticky a s takovou silou i výbušností, že právě toto vystoupení je dodnes vnímáno v jeho kariéře jako vrcholné.

Vzor na víčku a těle pera Special Edition, stejně jako u limitovaných edic LE 1935 a LE 98, je inspirovaný prstenem vyrobeným na míru pro slavný koncert „Aloha in Hawaii“. Horní část klipu je zdobená iniciálami „EP“, které vycházejí z designu Elvisových slunečních brýlí. Na počest jeho nezapomenutelného hlasu je emblém Montblanc na vrchu víčka kombinován se slovem ELVIS.

Elvis Presley nikoho nenapodoboval, byl to právě on, kdo svými hudebními vystoupeními, ale také osobitými kostýmy určoval trendy. Všechno bylo esencí Elvise, od černého koženého obleku na míru, až po jeho propracované kombinézy s vysokými límci a pláštěm do pasu. Bílý kostým „Aloha Eagle“ z roku 1973 dosáhl téměř kultovního postavení, díky orlu bělohlavému, symbolu Ameriky, ve třpytivé mozaice barev americké vlajky na zádech. Edice Great Characters Elvis Presley 1935, vyrobená na počest roku narození Elvise Presleyho, je limitována na 1935 plnicích per a 1935 rollerů.

Jedná se o historicky první úpravu tohoto jinak ikonického znaku. Tělo pera nese větu „Elvis has left the building” (Elvis opustil budovu), tedy slova pronášená hlasateli na konci mnoha živých vystoupení v 60. a 70. letech, informující publikum, aby opustilo koncert, protože žádné další přídavky následovat nebudou.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.