První pomoc při atopickém ekzému v zimním období

Časté přechody z přetopených prostor do chladu, suchý vzduch a ledový vítr – to vše atopický ekzém jen zhoršuje. Aby vás tolik netrápil, máme pro vás pár tipů z Mýdlárny Erdé.

Erdé: medový krém pleťový a tělový, bez parfemace, 50 ml/230 Kč. mydlarnaerde.cz

Ekzematickou pokožku raději nepřetěžujte kosmetikou parfemovanou, uměle přibarvovanou a s obsahem chemických sloučenin, vhodné jsou produkty čistě přírodní s co nejjednodušším složením. Právě tak jsou vyráběna mýdla Erdé a proto je můžete bez obav použít i na obličej nebo na jemnou dětskou pokožku.

Erdé: šumivá bomba do koupele, oves, mléko a med, bez parfemace, 25 g,/25 Kč, mydlarnaerde.cz

Suchá přecitlivělá pleť samozřejmě potřebuje hydratovat, v zimních měsících je to s ní ale trochu trochu složitější. Do mrazu nebo na lyžování se místo hydratačních krémů hodí spíš šlehaná másla nebo pleťové balzámy, které nezpůsobují popraskání buněčné struktury pleti a nepěkné rozšířené žilky v obličeji. Teprve večer si po teplé koupeli s máslovými šumivkami dopřejeme hutnější krém s vodní složkou nebo dvoufázové sérum s jojobovým olejem a kyselinou hyaluronovou, která je dokonale hypoalergenní, protože naše tělo si ji vyrábí samo a nevnímá ji tedy jako cizí látku. Obě složky jsou silně hydratační a zabraňují dalšímu vysušování.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz