Sociální sítě
Nahoru

Hledání přírody s Tudorem

Ambiciózní projekt. Tak by se dala shrnout spolupráce hodinářské značky Tudor při tvorbě dokumentárního filmu The Quest for Nature. Hlavní aktér, potápěč Morgan Bourc’his, nás v něm zavede do studených norských fjordů v okolí ostrova Spildra. Úkol zní: najít velryby.

Dokument, který se odehrává především pod vodou, natáčí režisér Jean-Charles Granjon, sám nadšený freediver. Spolu s francouzským šampionem ve volném potápění Morganem Bourc’hisem objeví divokou přírodu a okusí dobrodružství.

Kosatky a velryby hledají ve studených vodách v okolí norského ostrova Spildra. Chtějí pochopit jejich život, denní rituály, stát se součástí jejich světa. Hodinářská firma Tudor patří mezi průkopníky v oboru potápěčských hodinek, ty jsou dodnes lídry produkce této švýcarské značky. Morgan Bourc’his se při svých ponorech spoléhá právě na ně – a to konkrétně na model Tudor Pelagos.

Model Pelagos, který nechybí v portfoliu hodinářství Carollinum, byl poprvé uveden v roce 2012. Při jejich návrhu a následné výrobě bylo využito znalostí a zkušeností značky v oblasti profesionálního vybavení pro armádní potápěče. Hodinky Pelagos mají ryze sportovní rysy, jsou dokonce vybaveny heliovým ventilem a odolají vodnímu sloupci až 500 metrů. Jsou nástrojem profesionálů.

Navíc jsou velmi lehké, vyrobené z materiálů, jako je titan a keramika. Speciální kovotah je obdařen sponou, s níž lze snadno upravovat délku náramku, přičemž hodinky navléknete i přes potápěčský neopren. Viditelnost pod vodou zlepšuje silně luminiscenční číselník, v nabídce jsou i hodinky s označením LHD, tedy „left-handed“, určené pro leváky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.