Sociální sítě
Nahoru

AQ M25 přichází se skvělou konektivitou a vylepšeným zvukem

Společnost AQ představila nové multimediální reprosoustavy AQ M25, které nabídnou přirozený přednes hudby, filmů i mluveného slova. Nastupující generace oblíbené modelové řady je zároveň prvním z produktů využívajících digitální zesilovač s výkonem 2 x 30 W a rozšířené možnosti připojení.

Kromě analogového vstupu, vhodného například pro připojení gramofonu, nechybí ani populární Bluetooth s podporou aptX a digitální USB-B vstup pro spojení s PC. Neopomenutelnou předností je i zvýšení kvality reprodukce při přehrávání z digitálních zdrojů, o které se stará vestavěný D/A převodník.

Reprosoustavy AQ M25 jsou v prodeji na stránkách výrobce za cenu 6 499 Kč.

AQ M25 svým přednesem nenadchnou pouze začínající fanoušky věrného poslechu, ale také náročnější posluchače. Těm skvěle poslouží jako kompletní sekundární stereo sestava pro poslech při práci na PC, nebo například při odpočinku v ložnici.

Nové reprosoustavy nabízí klasické párové řešení s dvoupásmovým uspořádáním měničů. Posluchačům tak poskytnou nejen nebývale přesný projev, ale také solidní prezentaci stereofonního prostoru. Té napomáhá i zvukovod 1“ textilní kaloty, která obsadila pozici výškového měniče. O přesné basy a skvěle čitelné střední pásmo se pak stará 5“ reproduktor s polypropylenovou membránou, vyráběný na zakázku přímo pro AQ. Sladění jednotlivých pásem zajišťuje výhybka ručně pájená technologií součástka na součástku. Díky ní si zákazníci mohou být jisti, že kvalitu zvuku negativně neovlivní kompromisní plošné spoje ani přechodový odpor konektorů.

Co posouvá AQ M25 ještě dál je přítomnost digitálního zesilovače a integrovaného D/A převodníku. Díky němu se již uživatel nemusí spoléhat na převod digitálního zvuku na analogový pomocí levných čipů, instalovaných typicky ve většině PC, notebooků a smartphonů. Digitální připojení je navíc výrazně odolnější vůči rušení a eliminuje tak nebezpečí vzniku nežádoucích ruchů i ztráty jemných hudebních detailů.

Překvapivě solidním způsobem připojení může být i technologie Bluetooth, oblíbená pro svou praktičnost. Díky podpoře kodeku aptX dokážou reprosoustavy přehrát hudbu v CD kvalitě i při bezdrátovém režimu. Implementaci technologie AptX Low Latency pak ocení především ti, pro které je klíčová perfektní souhra obrazu se zvukem při hraní videoher či sledování videí.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.