Sociální sítě
Nahoru

Stmívače LED osvětlení pomohou navodit jakoukoli atmosféru, ale i ušetřit

Ať už chcete ulevit svým unaveným očím nebo vykouzlit příjemnou večerní atmosféru, stmívač je přesně to, co by se vám mohlo hodit. Jako příjemný benefit vám pak pomůže ušetřit i na energiích. Navíc dnešní stmívače už nejsou vrčivé krabičky na lampách nebo nespolehlivá zařízení, která si se světlem dělala, co chtěla.

Kam se stmívač hodí nejvíce?

Současné stmívače LED osvětlení jistě nejvíce oceníte v místnostech, kde vám většinou stačí tlumené světlo, ale sem tam si prostě potřebujete pořádně posvítit.

Nejčastěji si lidé pořizují LED stmívače do ložnice, obývacího pokoje nebo do kuchyně nad kuchyňský stůl. V posledním roce se pak výrazně prosadili i v pracovnách, protože u některých činností není nutné oči namáhat ostrým světlem. V obývacím pokoji pak můžete zapůsobit na vaši návštěvu, pokud správnou mírou osvětlení navodíte opravdu příjemnou atmosféru. Stmívač dokáže dodat každému prostoru punc luxusu, zejména pokud jej ovládáte pohodlně z gauče pomocí svého mobilního telefonu.

Na druhou stranu, pokud se snažíte zejména ušetřit na energiích, jsou ve vašem domě nebo bytě prostory, kde se místo stmívačů hodí použít spíše slabší žárovky. Jedná se především o chodbu, halu nebo toaletu.

Kromě úspory a estetiky se hodí možnost regulovat intenzitu světla i kvůli vašemu zdraví, příliš mnoho světla je totiž stejně škodlivé jako jeho nedostatek, protože také způsobuje pálení očí, bolesti hlavy a v dlouhodobém horizontu i poškození zraku.

Co kromě stmívače potřebujete?

Oproti původním stmívačům, které bylo možné používat k jakékoli žárovce, je stmívač LED trochu náročnější, protože ne každý funguje i s běžnými žárovkami. Při jeho nákupu je tak nutné se informovat, které žárovky a zářivky podporuje. Existují totiž i modely, které podporují pouze dražší speciální zářivky a žárovky.

Dobře intenzitu zvládá, ale co třeba barvy?

S rozšířením LED svítidel do většiny českých domácností jsou stále oblíbenější i různé barvy světel, přeci jen volit mezi studeným a teplým světlem, je docela nudné. Proč nezkusit v obývacím pokoji třeba prostřídat modré a zelené tlumené světlo? No a v ložnici pak můžete vyzkoušet třeba červenou. Fantazii se přeci meze nekladou.

Zdroj foto: Freepik

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.