Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice PRIM OK-A BRONZ

Tradiční výrobce hodinek PRIM, novoměstská společnost ELTON hodinářská, představuje další letošní limitovanou edici. Určena je především pro milovníky netradičních materiálů a originálního designu.

Hodinky ze stokusové limitované edice PRIM OK-A BRONZ, které vyjdou na 49 900 Kč, patří mezi modely, které zaujmou na první pohled. Působivé je masivní bronzové pouzdro, originální vzhled hodinek dotváří tmavě zelený číselník.

Aktuální novince dodává na zajímavosti také řada drobných, zároveň ale nepřehlédnutelných detailů. Hodinky patří do řady PRIM AUTOMATIC a jsou tedy osazeny kvalitním švýcarským strojkem ETA. Ostatní komponenty hodinek včetně pouzdra, korunky, ručky i číselníku byly vyrobeny v novoměstské manufaktuře společnosti ELTON hodinářská.

Designem se prolíná inspirace historií československého civilního letectví. Sekundová ručka je zakončena písmeny „OK“, kterými se již od roku 1930 označují československá a později česká civilní letadla. Shodný nápis najdeme i na číselníku.

Okno data je netradičně umístěno na pozici šesté hodiny. Toto řešení umocňuje čistý vzhled modelu. Nápis Nové Město nad Metují pod datumovým oknem upozorňuje na místo původu hodinek. Zadní víko zdobí dvoulistá okřídlená vrtule. Stejný znak se nacházel na knoflících předválečných stejnokrojů zaměstnanců ČSA. Světle hnědý řemínek je ozdobně prošit v barvách trikolory.

Materiálem, který novoměstští konstruktéři pro tuto limitovanou edici vybrali, je bronz. Tento kov se po staletí používá pro výrobu šperků a uměleckých předmětů. V unikátní umělecké dílo se mohou proměnit i vaše hodinky. Kouzlo bronzu totiž spočívá v povrchové ušlechtilé patině, která mu v průběhu času dodá zcela originální vzhled. Na ten má vliv především prostředí, ve kterém se majitel hodinek pohybuje, a také jeho životní styl.

Hodinky aktivního sportovce, nebo vášnivého cestovatele budou po několika měsících a letech nošení vypadat zcela jinak, než hodinky vytíženého manažera, který svůj čas tráví v klimatizovaných kancelářích. Bronz nejvýrazněji reaguje se sloučeninami síry.

Proto budou rozdíly ve vznikající patině také mezi obyvateli velkých měst s rušnou automobilovou dopravou nebo průmyslem a těmi, kdo dávají přednost venkovu. Samostatnou kapitolou je pak působení slané vody. Ta umožňuje majiteli bronzových hodinek opravdu široké pole pro experimentování.

Povrchová ušlechtilá patina bronz chrání před hloubkovou oxidací, která by mohla povrch poškodit do hloubky, proto není nutné a dokonce ani vhodné ji odstraňovat. Pokud ale majitel není se vzniklou patinou spokojen, lze hodinky opět vrátit do původního stavu. Aby nedošlo k nežádoucí oxidaci po reakci s pokožkou, je zadní víko i korunka vyrobeno z oceli s povrchovou úpravou DLC v černé barvě.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.