Sociální sítě
Nahoru

TOP hračky, na které se nezapomíná. Jaké byly vaše nejoblíbenější?

Retro hračky a stavebnice jsou dnes vyhledávaným pojmem. Snad každému, kdo jako malý vlastnil šlapacího Moskviče nebo Rubikovu kostku, se na tváři vykouzlí úsměv, když na takový originální kousek plný vzpomínek narazí třeba na půdě. Velká spousta podobných pokladů z dětství se ale dnes znovu prodává. Třeba legendární stavebnice Merkur.

Stará láska nerezaví

Fungl nové podpultové zboží nebo zánovní a putovní od sestřenice z druhého kolene. Dříve sice nebyl tak veliký výběr a snadná dostupnost hraček pro děti, za to jejich kouzlo trvá dodnes. Třeba typická stavebnice pro kluky Merkur má své fanoušky mezi malými i velkými dodnes. Tenhle český vynález si s přestávkami drží stále své místo na trhu a je ideálním dárkem jak pro dnešní děti, tak i jako vzpomínka na dětství pro starší generace. Podobně na tom je i model československého vozu Liaz Dakar, který si i dnes sestavíte s pomocí stavebnice Monti. Nesmrtelnou hračkou je třeba i houpací kohout. Tahle tradiční dřevěná hračka si i v dnešní době najde své místo v nejednom dětském pokoji. Podobně jako plastová Tatra 148, v níž se po dvoře spokojeně vozí i dnešní děti. Pokud jsou tak vaše původní hračky nenávratně pryč, nevěšte hlavu –  historie se může opakovat s modely, které jsou dnes bez problému k sehnání.

Hračky, které neomrzí

Nemějte strach, že by staré hračky nedokázaly dnešní děti zabavit. Klasické a legendární hry a hračky jakoby snad v sobě měly magnet na děti a jejich pozornost. Pokud ale sháníte ideální dárek pro ty, kteří dětmi už dávno nejsou, nechte i je zavzpomínat na věci, které už dávno vídali jen na památečních fotkách schovaných v albech. Tady zkrátka nešlápnete vedle.

I novinky stojí za to

Pokud máte pocit, že jste si všech těch starých hraček v dětství užili dosyta, nebojte, dnešní trh je plný her, hraček a stavebnic,  které vám svým dokonalým zpracováním učarují. Třeba z dnes již legendárního a celým světem milovaného Lega lze s trochou trpělivosti vystavět stavby, za které by se nemusel stydět ani sám Gaudí.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.