Sociální sítě
Nahoru

Péče o zdraví domácích mazlíčků

A zase v tom lítám. Pořídila jsem si kotě, a jestli ani vy nedokážete žít bez čtyřnohých kamarádů, dáte mi za pravdu, že ruku v ruce s radostí jde i starost o jejich zdraví, protože nám chlupáči přirostou k srdci. A stačí k tomu i docela krátké období, natož, když v jejich společnosti trávíme léta. Ať děláme, co děláme, občas se zkrátka dostaneme do situace, kdy náš domácí mazlíček potřebuje operaci, kastraci, nebo už věkem schází, a my přemýšlíme, jak mu pomoci a ulehčit.

Ano, milí chovatelé, i naši kamarádi mají své nemoci a stárnou. Nejeden z nás by o tom mohl vyprávět.

Má kočka k tomu má ještě daleko, ale kastrace je dnes téměř samozřejmostí, a tak jsem pátrala, jak posílit organismus sedmiměsíčního kotěte, aby bylo vše v pohodě. Možná znáte ty nervy. Tak kastrace ano, ale přece jen, kočenku svoji roztomilou nesvěřím jen tak někomu! Z chovatelky psů jsem se totiž stala služebnou kočky, a to v momentě, kdy jsem si chlupaté klubíčko přivezla do svého bytu, který dnes patří víc té kočce než mně. Ale o tom až jindy.

Když se blížil den kastrace, měla už kočenka čtrnáct dní nasazen Healler Animal B2 Strong, což je preparát pro celkovou regeneraci organismu domácích zvířátek (ale nejen těch domácích). S výhodou ho mohou podávat i majitelé psů, fretek, ptáků, koní atd., nejen v pooperační péči, ale též preventivně. Moje kočka za to přece stojí! Healler Animal B2 Strong jsem podávala ještě několik týdnů po kastraci a byla jsem spokojená nejen já, ale hlavně moje kočka, jejíž rekonvalescence probíhala bez sebemenších potíží a měla stále mnoho energie.

Šťastnou náhodou se mi podařilo kontaktovat paní doktorku, MUDr. Barbaru Kubešovou, která preparát vyvinula a trochu ji vyzpovídat. Věřte, že když se sejdou dvě ženy, které pojí láska ke čtyřnohým miláčkům, mají si o čem vyprávět. Ovšem tak jak tak, stočil se náš rozhovor (snad pro mou zvídavost) k preparátu, který užívala má kočka, protože jsem se chtěla dozvědět více, než je možné vyčíst z příbalového letáku.

Jestli jsem si všimla něčeho hned, tak to bylo množství energie, kterou má kočka překypovala i přes operační zákrok na veterinární klinice.

Tak jste se přesvědčila, že přípravek funguje. Výhodou je, že náš preparát nevykazuje žádné známky dopingu, zvíře má přesto více přirozené energie, což je nutné k regeneraci po operačním zákroku, kastrací či nemocí zatíženého zvířecího organizmu.

Když čtu příbalový leták, dozvídám se a promiňte mi to slovo, že jde o přípravek doslova „nadupaný“ bovinními proteiny. O co jde a proč jsou tak důležité?

Jedná se o plazmu s vysokým obsahem růstových faktorů izolovaných z krevních buněk mladých býčků.  Není to tedy žádná chemie, ale jde o velmi účinné a zcela přirozené biologické látky.

Chápu to dobře tak, že jsou bovinní proteiny zvířecímu organizmu vlastní?

Ano. Tyto speciální proteiny (růstové faktory) jsou v krevních destičkách všech zvířat a nejsou druhově specifické. To znamená, že i když jsou od býčků, účinkují u zvířat i u lidí. Fungují dokonce i u ptáků a plazů.

U jakých chorob by měli chovatelé nasadit Healler Animal B2 Strong?

Nemusí to ani být zjevné choroby. U starších zvířat je výborný pro celkové „omlazení“, tj. regeneraci organizmu. Jedná se o vhodný doplněk v jakékoliv rekonvalescenci např. po operativním zákroku. Co se týče nemocí, doporučujeme užívat kapsle všude tam, kde je nedostatečné prokrvení, a to z jakékoliv příčiny, zejména u chorob srdíčka, plic, ledvin apod. 

Když jsem nasazovala přípravek kočce, zjistila jsem, že stačí jen půl kapsle. V jakých případech tato dávka nestačí?

Při vážnějším stavu, nebo na začátku léčby, je možné podat kapslí víc. Výhoda je, že se preparátem Healler Animal B2 Strong nedá předávkovat. 

Vaší fence jste podávala přípravek i v poněkud neobvyklé situaci.

Ano, bylo to po těžké otravě, kdy bojovala o život. Jako štěně se nalokala zkažené a otrávené vody z jakéhosi rybníčka. Zvracela krev a měla i krvavý průjem. Tři dny byla na kapačkách, a když to vybojovala, vrátil se z veterinární nemocnice hubený a unavený chumáček se smutnýma očima. Nasadili jsme Healler Animal B2 Strong a do dvou dnů z ní byla zase plnohodnotná rošťačka. 

Když bude chovatel podávat preparát zvířeti, dá se říci, za jak dlouho bude patrné zlepšení?

Na to samozřejmě není jednoznačná odpověď. Pokud je zvíře ve špatném stavu, bývá viditelné zlepšení během několika dnů. K dlouhodobému zlepšení je ale potřeba užívat delší časové období, tj. několik měsíců. 

Na závěr se sluší poděkovat paní doktorce, a vám, milí a vážení chovatelé, přeji mnoho šťastných let s vašimi zvířecími mazlíčky.

www.vabios.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.