Sociální sítě
Nahoru

U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské restauraci U Tellerů překračuje hranice poctivé české kuchyně a ukazuje, jak se i v „hospodě“ dá vařit s elegancí a kreativitou. Za některé kousky by se nemusela stydět ani fine dining restaurace.

Mezi studenými „předkrmy“ bude největší hvězdou kachní foie gras zapečené v podobě crème brûlée s krustou z třtinového cukru a pomerančové kůry.

Dalším hitem se může stát štavnatý ceviche z šumavského pstruha, tedy speciální úprava, při níž je syrové maso pouze marinované v limetkové šťávě s chilli, a následně podávané s fenyklem, okurkou a pečeným batátem. V nabídce nechybí však ani tatarák s lanýžovou majonézou.

Také v kategorii teplých pokrmů čeká na hosty řada překvapení. Velkou oblibu si jistě získají smažené kachní krokety připravené z masa konfitovaných kachních stehen obaleného v panko strouhance, které na talíři doprovázejí okurky a koriandrová majonéza. Výtečný je také křupavý květák pečený v X-OVEN grilu, servírovaný s jemným pyré z cukrové kukuřice. Čisté chutě zeleniny potěší nejen vegetariány.

Největším překvapením v této sekci menu je však bez pochyby originální prezentace segedínského guláše. Už samotný název „segedín“ v uvozovkách napovídá, že něco bude jinak, ale jinak je nakonec úplně všechno.

Na talíři se objeví raviola plněná krkovicí pečenou v X-OVEN, omáčka ze zelné šťávy a uzených paprik a kysané zelí vysmažené do podoby slámy. Právě toto jídlo by se mělo stát hlavní vizitkou celé restaurace.

A protože jsme už dvakrát zmínili jeden z nejlepších grilů na dřevěné uhlí, představíme také druhý pilíř nabídky, kterým jsou prvotřídní steaky připravené z dva až tři měsíce stařeného hovězího masa, které je křehké, šťavnaté a má výraznou chuť i aroma.

Toto maso zraje ve vlastní zrárně, která funguje i jako působivý doplněk interiéru. Vedle hovězích steaků rib-eye či tomahawk jsou v nabídce také steaky ze stařeného vepřového masa. A nechybí ani pečlivě sestavená vinná karta s řadou znamenitých vín či bohatá kolekce ovocných pálenek.

A také výtečná Plzeň točená z vizuálně působivých tanků umístěných nad barem, což je vedle umění šéfkuchaře další propojení s již zavedenými podniky Mincovna a Tiskárna.

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.