Sociální sítě
Nahoru

U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské restauraci U Tellerů překračuje hranice poctivé české kuchyně a ukazuje, jak se i v „hospodě“ dá vařit s elegancí a kreativitou. Za některé kousky by se nemusela stydět ani fine dining restaurace.

Mezi studenými „předkrmy“ bude největší hvězdou kachní foie gras zapečené v podobě crème brûlée s krustou z třtinového cukru a pomerančové kůry.

Dalším hitem se může stát štavnatý ceviche z šumavského pstruha, tedy speciální úprava, při níž je syrové maso pouze marinované v limetkové šťávě s chilli, a následně podávané s fenyklem, okurkou a pečeným batátem. V nabídce nechybí však ani tatarák s lanýžovou majonézou.

Také v kategorii teplých pokrmů čeká na hosty řada překvapení. Velkou oblibu si jistě získají smažené kachní krokety připravené z masa konfitovaných kachních stehen obaleného v panko strouhance, které na talíři doprovázejí okurky a koriandrová majonéza. Výtečný je také křupavý květák pečený v X-OVEN grilu, servírovaný s jemným pyré z cukrové kukuřice. Čisté chutě zeleniny potěší nejen vegetariány.

Největším překvapením v této sekci menu je však bez pochyby originální prezentace segedínského guláše. Už samotný název „segedín“ v uvozovkách napovídá, že něco bude jinak, ale jinak je nakonec úplně všechno.

Na talíři se objeví raviola plněná krkovicí pečenou v X-OVEN, omáčka ze zelné šťávy a uzených paprik a kysané zelí vysmažené do podoby slámy. Právě toto jídlo by se mělo stát hlavní vizitkou celé restaurace.

A protože jsme už dvakrát zmínili jeden z nejlepších grilů na dřevěné uhlí, představíme také druhý pilíř nabídky, kterým jsou prvotřídní steaky připravené z dva až tři měsíce stařeného hovězího masa, které je křehké, šťavnaté a má výraznou chuť i aroma.

Toto maso zraje ve vlastní zrárně, která funguje i jako působivý doplněk interiéru. Vedle hovězích steaků rib-eye či tomahawk jsou v nabídce také steaky ze stařeného vepřového masa. A nechybí ani pečlivě sestavená vinná karta s řadou znamenitých vín či bohatá kolekce ovocných pálenek.

A také výtečná Plzeň točená z vizuálně působivých tanků umístěných nad barem, což je vedle umění šéfkuchaře další propojení s již zavedenými podniky Mincovna a Tiskárna.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.