Sociální sítě
Nahoru

U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské restauraci U Tellerů překračuje hranice poctivé české kuchyně a ukazuje, jak se i v „hospodě“ dá vařit s elegancí a kreativitou. Za některé kousky by se nemusela stydět ani fine dining restaurace.

Mezi studenými „předkrmy“ bude největší hvězdou kachní foie gras zapečené v podobě crème brûlée s krustou z třtinového cukru a pomerančové kůry.

Dalším hitem se může stát štavnatý ceviche z šumavského pstruha, tedy speciální úprava, při níž je syrové maso pouze marinované v limetkové šťávě s chilli, a následně podávané s fenyklem, okurkou a pečeným batátem. V nabídce nechybí však ani tatarák s lanýžovou majonézou.

Také v kategorii teplých pokrmů čeká na hosty řada překvapení. Velkou oblibu si jistě získají smažené kachní krokety připravené z masa konfitovaných kachních stehen obaleného v panko strouhance, které na talíři doprovázejí okurky a koriandrová majonéza. Výtečný je také křupavý květák pečený v X-OVEN grilu, servírovaný s jemným pyré z cukrové kukuřice. Čisté chutě zeleniny potěší nejen vegetariány.

Největším překvapením v této sekci menu je však bez pochyby originální prezentace segedínského guláše. Už samotný název „segedín“ v uvozovkách napovídá, že něco bude jinak, ale jinak je nakonec úplně všechno.

Na talíři se objeví raviola plněná krkovicí pečenou v X-OVEN, omáčka ze zelné šťávy a uzených paprik a kysané zelí vysmažené do podoby slámy. Právě toto jídlo by se mělo stát hlavní vizitkou celé restaurace.

A protože jsme už dvakrát zmínili jeden z nejlepších grilů na dřevěné uhlí, představíme také druhý pilíř nabídky, kterým jsou prvotřídní steaky připravené z dva až tři měsíce stařeného hovězího masa, které je křehké, šťavnaté a má výraznou chuť i aroma.

Toto maso zraje ve vlastní zrárně, která funguje i jako působivý doplněk interiéru. Vedle hovězích steaků rib-eye či tomahawk jsou v nabídce také steaky ze stařeného vepřového masa. A nechybí ani pečlivě sestavená vinná karta s řadou znamenitých vín či bohatá kolekce ovocných pálenek.

A také výtečná Plzeň točená z vizuálně působivých tanků umístěných nad barem, což je vedle umění šéfkuchaře další propojení s již zavedenými podniky Mincovna a Tiskárna.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.