Sociální sítě
Nahoru

Benjamin opět otevírá

Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do rodin a předváděli zážitkovou gastronomii v domácích podmínkách.

Od října se vrací zpátky do svého. Opět se to rozvoní ve Vršovicích. Stůl pro deset lidí je naleštěn, a strom nad hlavami hostů stihl rozkvést, plodit a nyní se bude sklízet.

Symbol fine diningové restaurace Benjamin, vysvětluje, jakým směrem se gastronomický tým ubírá. Čerpá z tuzemských chutí, které jsou inspirované našimi babičkami a promítá je do moderního hávu. Všechny suroviny jsou od farmářů v bio kvalitě. Jedině tak jsou chutě intenzivní. Vychází tedy z ročního období a podle toho se mění menu.

Nyní se hosté mohou těšit na devět chodů během dlouhé degustace. První je vepř, úhoř, jablko. Následuje celer, žloutek, jus, tymián, další chod si oblíbí milovníci ryb, jelikož se jedná o českého lososa, jalovec, fenykl.

Vegetariánský chod v podobě pórku, cibule, česneku, pažitky. Bez sumce, savoy zelí, křenu a lískáče by menu nebylo dokonalé. Vrcholem slané části je daněk, vlašský ořech a čekanka. Pak již přichází sladká část, zastoupená verbena bonbónem. Nakonec grandiózní tečka – med, heřmánek, hruškovice a včelí vosk. Cena dlouhé degustace činí 1890 CZK a je možné doplnit vinným párováním českým či zahraničním.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.