Sociální sítě
Nahoru

Praha se promění v hodinářský ráj – už příští víkend

Příští pátek se promění Praha v hlavní město evropské hodinařiny, tedy alespoň na víkend. Proběhne totiž dvě hodinařině dedikované výstavy. Zatímco v Paláci Žofín se bude konat již sedmý ročník salonu výjimečných hodinek SEW, centrum města přivítá hodináře nezávislého uskupení AHCI, jenž dokáží fascinovat ty největší sběratele hodinek světa.

V pražské galerii Knupp se představí nezávislí hodináři z uskupení AHCI

Galerie Knupp v Revoluční ulici tedy přivítá historicky první výstavu ručně vyrobených hodinek od vybraných členů a kandidátů švýcarské nezávislé skupiny tvůrců hodinek AHCI. V malebných prostorách tak budou žádat o pozornost tikající klenoty vyráběné ve většině případů v jednom jediném kuse – není divu, že jejich hodnoty dosahují astronomických částek.

Český hodinář Luděk Seryn bude vystavovat své tikající kreace v Knupp Gallery v centru Prahy.

Návštěvníci galerie Knupp tak budou moci obdivovat v mnoha ohledech pro širokou veřejnost poměrně neznámé, avšak na světové úrovni velmi významné mistry současného hodinářského řemesla, jakým jsou Antoine Preziuso, Marco Lang, Luděk Seryn, Aaron Becsei a Stefan Kudoke.

Expozice několika členů skupiny AHCI, jejíž historie se píše už od roku 1985, se bude konat v pátek od 12:00 do 20:00 a pokračovat bude v sobotu od 12:00 do 18:00. Pět členů uskupení, které čítá hned několik desítek nezávislých tvůrců a vybraných kandidátů z celého světa, se zde bude prezentovat aktuální tvorbou, jež zřejmě už nebude možné nikdy vidět. Většina z hodinek totiž již má své kupce, jež je na výstavu propůjčili. Stát se součástí uskupení AHCI totiž vyžaduje individuální invenci a přínos do světa ručních hodinek – není tedy divu, že si své zájemce najdou obratem.

Místem konání se stane galerie umění Knupp s bezbariérovým vstupem, a to na adrese Revoluční 17, Praha 1. Více informací zde.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.