Sociální sítě
Nahoru

Svatomartinské menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

Svátek sv. Martina je milovníky dobrého jídla napjatě očekávanou událostí. Legend o tom, proč 11. listopadu míří na slavnostní tabuli právě husí pečínka, se traduje hned několik. Ať už husy dostalo na pekáč jejich příliš hlasité kejhání během kázání svatého Martina, nebo úplně jiné, racionálnější důvody, jisté je, že tahle tradice má stále bezpočet příznivců. V oblíbené restauraci Červený jelen v centru Prahy letos tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera připravil tradiční svatomartinské menu s moderním nádechem.

Menu na svatomartinské hody jsem sestavil z tradičních pokrmů, jako je klasický kaldoun nebo v celku pečená husa. K těmto pokrmům jsem přidal i něco modernějšího – například husí pršut, knedlíčky s kaštany nebo moderně pojaté buchtičky s povidly na husím sádle s rumovou omáčkou,“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Svatomartinské hody v restauraci Červený jelen vypuknou 11. 11. a potrvají do vyprodání zásob (nejpozději do 21. 11.). A jaké delikatesy se budou podávat?

Kaldoun • Husí pršut, fíkové chutney, frisée salát, bramborová bageta • Celá pečená husa cca 3.4kg (pro 5-6 osob), kaštanový knedlík | bramborový knedlík se strouhankou z briošky, červené zelí s pomerančem a badyánem, růžičková kapusta se slaninou – tento chod pouze na předobjednávku • Konfitované husí stehno 350g, kaštanový knedlík | bramborový knedlík se strouhankou z briošky, červené zelí s pomerančem a badyánem, růžičková kapusta se slaninou • Buchtičky s husím sádlem a povidly, rumová omáčka.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.