Oblíbené asijské fusion bistro Závitkárna na Letné zahrnuje do svého stálého menu nově i kapří závitek.
Srdce závitku s kaprem z Kalendovy Chabrybárny tvoří kapří filety nakládané v nálevu z citronové trávy, limetových listů a skořice, které jsou následně smažené v tempuře. Doplňuje je mango, pažitka, korejský okurkový salát, listy bazalky a kim-chi majonéza.
„V posledních letech Češi rádi experimentují s kaprem. I my v Závitkárně si moc rádi hrajeme, vymýšlíme a představujeme oblíbené suroviny zakomponované do našich tradičních letních závitků. Již se moc těším na první take-away objednávky,“ komentuje Tereza Sekyrová, majitelka a kreativní duše Závitkárny.
Trendy bistro snoubí i v interiéru západní kulturu s východní a vytváří tak inspirativní zelený prostor, který hostům umožňuje pohodlně sledovat proces samotné přípravy pokrmů.
Dominantou celého prostoru je přípravný pult ve tvaru písmene L po obvodu potažený plechem
se strukturou jemných vlnek a charakteristickým odstínem tyrkysově zelené.