Sociální sítě
Nahoru

Tekuté luxusní dárky pouze pro dospělé

Vánoce jsou často jediným časem v roce, kdy máme opravdu čas se zastavit. Pokud i vy máte v blízkosti osobu, která si umí dopřát čas pro sebe a dokáže při té příležitosti ocenit kvalitní rum, pak už nemusíte přemýšlet nad tím, čím ji obdarovat.

Elegantní rumový kalendář

Jednou dárkovou krabicí můžete zpříjemnit celý prosinec nebo i celý rok 2022. V rumovém kalendáři 24 Days of Rum najde obdarovaný 24 unikátních butikových rumů z celého světa společně se dvěma sklenicemi. Malým vzorkem třtinového rumu tak lze zakončit každý den až do Vánoc nebo si připít něčím novým kdykoliv, kdy si to situace v roce 2022 bude žádat.

5 nejoblíbenějších značek prémiových rumů

Se sklenkou rumu se snáz přemýšlí, debatuje i sleduje šrumec rodinných návštěv a setkání s přáteli. Vyberte pro své nejbližší tekutý dárek s plným aroma a komplexní chutí. Představujeme vám 5 nejoblíbenějších značek prémiových rumů z obchodu bájnou kořalkou warehouse1.cz

Diplomático

Jak říká master blender rumů Diplomático: „Existují jen dva druhy lidí. Ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali.“ Potvrzením tohoto tvrzení je i řada nejvyšších hodnocení na mezinárodních soutěžích a především fakt, že lahev Diplomática najdete doma u většiny milovníků rumu.

Rumy Diplomático jsou typické svým komplexním profilem a dlouhým zakončením. Aktuálně můžete vybírat také z několika dárkových balení a doporučujeme obdarovanému přidat do balíčku i 72% čokoládu Diplomático Planas. Její chuť byla pečlivě dolaďována 23 druhy bylin tak, aby spolu s rumem tvořili plný prožitek.

Millonário

Úzká elegantní láhev rumu Millonário XO perfektně sedí k chuti, která zaujme každého milovníka rumu. V každé kapce se mísí bohatost a komplexnost s elegantní jemností. Millonário XO zrálo 20 let, ale ani s mladšími lahvemi rozhodně nesáhnete vedle.

Appleton

Jamajské rumy Appleton pochází z nejstarší nepřetržitě fungující třtinové plantáže. Tradice starší více než 265 let se podepisuje na každé lahvi, která opustí Karibik. Na ten se však lze vrátit alespoň v chuti rumu. Tóny šťavnatého ovoce, sušených meruněk, čerstvých broskví a jemný náznak sladké melasy přenesou v prvním okamžiku na pláž každého, kdo se napije. Dopřejte tento výlet i tátovi, kamarádovi nebo kolegovi.

Don Papa

Z filipínského ostrova Negros, přezdívaného Sugerlandia díky pěstování nejsladší cukrové třtiny, se k nám dostal i rum Don Papa. Jmenuje se stejně jako revolucionář, který vedl boj proti španělské nadvládě, ovšem chuť tohoto rumu vás spíše ukonejší, než vybudí. Rum Don Papa má signifikantní chuťový profil, který získává v dubových sudech na úpatí Mount Kantaon, kde zraje celých 7 let. Ve sklenici lze rozeznat tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce.

Cihuatán

Rumy Cihuatán svou historii z údolí El Salvadoru nezapřou. Traduje se, že tento rum byl inspirací pro mayské kmeny a klíčové ingredience z této doby si blendeři Cihuatán zachovali dodnes. Je to právě bohatá cukrová třtina a nejčistší voda. Každý rum je vyráběn jako pocta jednomu z bohů a jeho podobu lze rozeznat na barevné etiketě.

Rumy Cihuatán jsou jednoduše něco, co trochu vybočuje, ale zároveň krásně doplňuje rumovou sbírku každého milovníka rumu.

Pokud si stále nejste jisti, jakou značku zvolit, pak se netrapte a pod stromeček připravte poukaz na rumovou degustaci v Podpalubí kamenné prodejny Warehouse #1. Se zajímavým povídáním Rum & Cigar Ambassadora Jana Albrechta dáváte tak možnost ochutnat mnoho skvělých rumů. A s voucherem na nákup je dárek kompletní.

Whisky a pálenky, které stojí za to darovat

Víte o obdarovaném, že dává přednost výrazné whisky nebo pije pouze čiré pálenky? I tady doporučujeme vybírat z těch kvalitních, které nejsou běžně dostupné v supermarketech.

Whisky tradiční i netradiční

Irská nebo skotská. To jsou nejtradičnější druhy whisky podle jejich původu. Pravá skotská whisky zraje v dubových sudech na území Skotska nejméně tři roky a jeden den. Irská whiskey musí zrát 3 roky kde jinde než na území Irska. Která je lepší? Zeptáte-li se Skota nebo Ira, dostanete jasnou odpověď. Jinak ale mají oba druhy miliony fanoušků na celém světě.

Pro „začátečníky“, kterým chcete svět lahodných obilných destilátů představit, doporučujeme jemnou irskou whiskey Teeling. Milovníci whisky pak ocení třeba skvělou desetiletou whisky Talisker, z palírny s tradicí již od roku 1830.

Jako dárek se skvěle hodí i méně tradiční whisky – třeba indická nebo japonská. A pozor, zejména japonské whisky nejsou žádný módní výstřelek, ale oceňovaní a stále oblíbenější konkurenti tradičnějším typům. Pokud chcete ochutnat nebo darovat skvělou japonskou whisky, tak určitě sáhněte po lahvi Nikka Yoichi Single Malt z ostrova Hokkaidó.

Ušlechtilé ovocné pálenky

Určitě znáte někoho, kdo nedá dopustit na domácí slivovici nebo meruňkovici a komerčních pálenek by se ani nedotkl. Tak přesně takovým ortodoxním zastáncům domácích ovocných destilátů doporučujeme rozšířit obzory jednou z luxusních švýcarských pálenek Fassbind. Švestka, hruška, jablko, malina, třešeň – všechny pálenky jsou vyráběné podle rodinného receptu výhradně z místního švýcarského ovoce nejlepší kvality.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.