Sociální sítě
Nahoru

Bentley Bentayga: Luxusní SUV, které vám vyrazí dech

Bentley Motors vyrábí jedny z nejprestižnějších vozidel na světě. Má letitou historii a do jisté míry lze říct, že co vůz, to originál. Model Bentley Bentayga je však v tomto ohledu samostatnou kapitolou a naprostou raritou. Jaká je historie tohoto vozu a co všechno vám může nabídnout? 

Historie automobilu Bentley Bentayga

Značka Bentley Motors se zrodila v roce 1919 a velmi krátce nato si vydobyla své místo na výsluní. Ať už se jednalo o slavná vítězství na závodech v Le Mans nebo předjíždění legendárního modrého vlaku, kolem Bentley Motors se vytvořila aura prestiže a přepychu. V současnosti spadá Bentley Motors pod značku Volkswagen.

Model Bentley Bentayga se zrodil na počátku roku 2016. Hned od začátku bylo jasné, že se jedná o středně velké SUV plné komfortu a luxusu. Nejvyšší rychlost, kterou ze sebe dokázalo Bentayga vymáčknout, dosahovala 301 km/h a v témže roce bylo druhým nejdražším SUV na světě.

Bentayga V8

Cestování v Bentley není pouhou jízdou, ale spíše zážitkem a v případě Bentayga V8 to platí dvojnásob. Toto SUV dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a maximální rychlost pak činí 290 km/h.

Na první pohled vás také zaujme dynamický exteriér V8, ve kterém se snoubí elegance spolu s lehce sportovními prvky. Přední část vozidla zdobí širší mřížka, která avizuje dravost a silný výkon automobilu. Dalším zajímavým prvkem jsou pak eliptické světlomety, které mají speciální efekt „křišťálového brusu“.

Ani interiér vozidla nezahálí. Bentayga V8 disponuje koženým interiérem s dýhováním a dotykovou obrazovkou s úhlopříčkou 10,9 palce. Nemluvě o prvcích, které si do interiéru můžete nechat zakomponovat na zakázku, jako například zdobné šití, emblémy nebo nejrůznější technologické vychytávky.

Bentayga Hybrid

Bentley Motors se zavázalo, že do roku 2035 chce přejít na výrobu elektrovozidel. Model Bentayga Hybrid je pak jakousi první vlaštovkou, která k naplnění této vize směruje. Kombinuje totiž luxus všech vozidel Bentley s myšlenkou udržitelnosti a ekologie.

V srdci Bentayga Hybrid buší inovativní elektromotor a spalovací motor 3.0 V6. Tato dokonalá souhra zajišťuje vysoký výkon vozidla a zároveň trvale udržitelný pohon. Zrychlení z 0 na 100 km/h dokáže tento hybrid za pouhých 5,5 sekund a maximální rychlost, které může dosáhnout, je 254 km/h.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.