Sociální sítě
Nahoru

S rodinou do Mariánek i v zimě

Mariánské Lázně vítají návštěvníky celý rok. Během zimy a o jarních prázdninách mohou být také skvělým cílem pro rodiny s dětmi. Volné dny společně prožijí v krásném prostředí lázní obklopených horskou přírodou s čistým vzduchem doplněným množstvím zábavy a aktivit podporujících zdraví. Nevšední rodinné zážitky lze v lázních prožít zcela bezpečně.

Podpora zdraví

I když bývají lázně spojovány především s individuálním ozdravným programem, komplexní přístup ke zdraví tuto ustálenou představu mění. Lázně jsou otevřeny všem a již dlouhá léta podporují snahu návštěvníků nemocem předcházet. Více než dvě století zkušeností v rozvíjení ozdravných procesů a podpoře imunity přináší velký prospěch v léčbě a předcházení nemocí dospělého i dětského organismu.

Ovšem i v dalších hotelech společnosti Ensana, jako jsou Nové Lázně, Hvězda a Imperia či Pacifik, rádi vítají rodiny s dětmi. V každém z nich je možné nechat se hýčkat množstvím wellness procedur a pochutnat si na zdravém menu zohledňujícím vedle chutí dospělých též mlsný dětský jazýček.

Wellness pro malé i velké

Velkým zážitkem v Mariánských lázních je pro každého návštěva zrenovovaných Římských lázní v hotelu Nové Lázně s bazény, saunami, parními lázněmi a jinými příjemnostmi. Svou velikostí a vodními doplňky zas okouzlí největší hotelový bazén v Mariánkách v hotelu Hvězda, k němuž náležejí masážní sprchy a vířivka. Saunová zóna se navíc pyšní solnou jeskyní. V hotelu Pacifik nabízejí vedle vlastního bazénu, sauny a whirpoolu rovněž Kneippův chodník.

Každý z hotelů má svou neopakovatelnou atmosféru díky vlastní architektuře a poloze s výhledem na centrální park. Najdeme v nich dětský koutek a v hotelech Imperial a Nové Lázně dokonce v budově dostupný minerální pramen. Hotely Hvězda-Imperial, Centrální Lázně a Nové Lázně jsou navíc propojeny vyhřívanou chodbou. Přesunout se s celou rodinou za lázeňskými zážitky je tak možné i ve špatném počasí.

Přírodní ozdravění

Dospělí a jejich ratolesti si v Mariánských Lázních mohou vybrat z téměř nekonečné řady procedur založených především na přírodních zdrojích. Svým relaxačním, ale hlavně zdravotním dopadem jsou vyhlášené klasické a vodní masáže a také slatinné zábaly. Blahodárné je působení Mariina pramene v plynné formě, stejně tak jsou prospěšné fyzikální terapie a fyzioterapie. Významným pomocníkem je rovněž inhalace Lesního pramene a působení pitné kúry dalších minerálních vod. Dle doporučení lékařů z hotelových balneocenter si každý z rodiny může nechat sestavit svůj vlastní pitný režim.

Lázně na lyžích

Poloha Mariánských Lázní v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les přináší nejen pozitivní dopad z pobytu na čerstvém čistém vzduchu ve vyšší nadmořské výšce, ale v zimě také možnost využít lázní jako lyžařského střediska. Stačí projít mezi hotely Hvězda a Centrální Lázně a po pár metrech je už vidět stanice lanovky a k ní přináležející Skiareál Mariánky s dětským hřištěm a hlavně lyžařskou školou a školkou.

Každý den spousta zábavy

Lákavé jsou i další příležitosti, jak si zpestřit volný čas. Děti a dospělé potěší výlet lanovkou do parku miniatur Boheminium plného propracovaných modelů českých hradů, zámků a technických památek. Z lázní je to také jen pár kroků k přírodnímu parku Prelát s řadou atrakcí nebo k lanovému centru Adrenalin park. Po svých lze vyrazit na různé menší výlety do lesů, jež Mariánské Lázně obklopují, nebo popojet dál. Necelých 9 km severně od Mariánských Lázní se nachází jedno z nejkrásnějších míst na Chebsku, rybník a lovecký zámeček Kladská. Zábavu i poučení přinese rovněž výlet do minizoo v Lázních Kynžvart nebo do dinoparku v Plzni.

Ubytování Mariánské Lázně Vám zaručí skvělou dovolenou v Čechách. Pokud hledáte ubytování v soukromí, prohlédněte si chaty a chalupy.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.